I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Gurmánské specialityItalské receptyPrimi (první chody)

Lasagne

Lasagne

Podle mého názoru, lasagne jsou opravdový klenot v italské kuchyni. Dají se udělat na několik způsobů, tady v tomto receptu vám vysvětlím jak udělat ty klasické s mletým masem a rajčaty. Mimo jiné se dají udělat i v bílém provedení s bešamelem, hráškem, salsicciou a lanýži. Jejich příprava trvá asi 2,5h, ale zato si na nich potom opravdu pochutnáte.

Co je na lasagních skvělého je, že si je můžete předem připravit (uděláte je dle receptu, jen je nezapečete v troubě) a dát do lednice nebo rovnou zmrazit. Já si je takhe udělám den předem a druhý den už je jen strčím do trouby. Mražené vám samozřejmě vydrží déle. Ty taky potom stačí jen vyndat a dát péct.

Jinak postupů na lasgne existuje opravdu co dům, to recept. Někdo je dělá i bez soffritta (nebo jej připraví třeba jen z cibule), někdo zase z bílého vína. Ale o tom více v kapitole o samotném ragú.

italské lasagne

Ingredience (1 pekáč):

250 g kvalitního mletého masa (vepřové a hovězí napůl)
1,5 litru pasírovaných rajčat
2 ks mozzarelly
100 g strouhaného parmezánu
500 g těstovin lasagne
olivový olej
pepř a sůl

1 malá cibule
1 řapíkatý celer
1 mrkev
1 dc červeného vína
velký hrnec na omáčku
250 ml bešamelu
hluboký pekáč (stačí 10 cm)
suché utěrky

TESCOMA: Slunce na talíři, Itálie u vás doma!

Postup:

V hrnci na troše másla a lžíci olivového oleje osmahneme nadrobno nakrájenou zeleninu. Přidáme mleté maso, posolíme ho a opepříme. Jakmile je maso hotové, přidáme červené víno a necháme ho odpařit.  Přidáme rajčata. Necháme na mírném ohni pomalu bublat minimálně 1 hodinu (já nechávám i déle). Průběžně mícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

Dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme. Jakmile je omáčka hotová, přidáme do ní bešamel a promícháme. Uvařené těstoviny scedíme a vyskládáme mezi utěrky, aby nám uschly. Na dno pekáče rozprostřeme vrstvu omáčky. Rozložíme plátky lasagní, naneseme na ně další vrstvu omáčky, posypeme parmezánem a kousky mozzarelly. Takto pokračujeme, dokud nenaplníme pekáč až po okraj. Poslední vrstva je omáčka posypaná parmezánem a mozarellou. Dáme péct do předem vyhřáté trouby do trouby na 200-220 stupňů, na asi 40 minut.

ČAS: celkem rcept zabere asi 3h.

TIP: K lasagním se skvěle hodí italské červené víno.

recept lasagne ragů recept

ragú recept

jak na lasagne ragú bolognese italské ragú rajčatové sugo recept

omáčka na lasagne bez bešamelu

omáčka z rajčat

 lasagne

Lasagne

Lasagne masové

masové lasagne

jak na lasagne pravé lasagne bolognese

Lasagne was last modified: 23 září, 2016 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Křupavé kuřecí kousky na másle a citrónu
následující článek
Těstoviny se smetanou – hrášek a šunka..

Mohlo by vás také zajímat

Italská polévka minestrone

Penne al sugo freddo (penne se studenou omáčkou)

Polpettine di ricotta (ricottové kuličky)

Pasta Krusta…italská restaurace v centru Prahy!

Risotto con spinaci (špenátové risotto)

Maso a brambory jak ještě neznáte…neboli italské “spezzatino”…

Italská restaurace existuje!

Desatero “italských” přikázání

Penne se smetanou, houbami a salsicciou

Conchiglioni con ricotta e spinaci (zapečené těstoviny se...

11 komentáře

Jak slaví Vánoce v Itálii? | 08/12/2018 - 15.24

[…] mandlového těsta, rozinek, rumu dalších ingrediencí. V regionu Umbria jsou oblíbené lasagne (recept na lasagne) či tortellini in brodo (podávané ve […]

Reply
Lasagne (s boloňským ragú) | foodnotes.cz 17/08/2018 - 15.32

[…] tekutiny. Další možností je vmíchat do ragú bešamel, jak radí Zuzka z Ilove-italy.cz tady. Nebudeme tak dávat vrstvu ragú a vrstvu bešamelu, ale použijeme to jako jednu […]

Reply
eva 18/03/2016 - 22.20

děkuji Zuzi určitě vyzkouším.

Reply
Eva 17/03/2016 - 22.39

Lasagne vypadají krásně ale měla bych dotaz jak na bešamelovou omáčku. Děkuji

Reply
Zuzka 18/03/2016 - 21.00

Bešamelová omáčka je strašně jednoduchá 🙂 Vezmeš 500 ml mlíka, 50 g másla, 50 g mouky, špetku soli, špetku muškátovýho oříšku. V hrnci dáš ohřát mléko a mezitím si rozpustíš na pánvi na mírném ohni máslo, k máslu pak přimícháš metličkou mouku. Postupně pak do směsi přidáváš mléko a mícháš dokud ti směs nezhoustne. Osolíš, přidáš muškátový oříšek a je to! Množství si můžeš upravit podle toho, jestli chceš bešamel hustší nebo tekutější 🙂

Reply
skvělé lasagne 30/11/2015 - 20.38

Ahoj,
parmazan ano gran moravia mi moc nejede, muzu použít iný sýr? Třeba ementál nebo goudu? Bude to i tak dobré? Parmazán a podobné mi moc nejedou 🙂

Děkujiiii

Reply
Zuzka 04/12/2015 - 20.35

Ahoj, to je škoda, že ti nechutnají, ale bez parmazánu už by to nebyly italské lasagne 🙂

Reply
miluji lasagne 12/11/2015 - 16.54

Tento recept je opravdu pecka! Opravdu je 500g masa v lasagnich pro 18 lidi? 😀 dekuji za recept

Reply
Zuzka 13/11/2015 - 7.29

Díky 🙂 Jo, ono se to nezdá, ale já dělám právě lasagne z asi 500-600g masa a rajčatové passaty, asi 2,5l. To ono pak vychází ty lasagne na dva pekáče (kupuju takové ty na jedno použití) a každý pekáč na 9 porcí. Takže to je opravdu na 18 porcí..Já když už je dělám, tak většinou na nějakou oslavu, takže toho potřebuju opravdu hodně 🙂

Reply
Zuzka 09/09/2014 - 12.43

Opravdu výborné jídlo!!! 🙂

Reply
Angelis 09/09/2014 - 13.43

Škoda Zuzi, že jsme to při naší akci tak rychle snědly 😀 nestihla jsem si vyfotit finální produkt 🙂 ale nový fotky postupu mám..:-)

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Nadcházející akce

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející akce.

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1790

Víkendový kurz italštiny 2790 Kč

Autentické Toskánsko - 3900 Kč

Promotion Image

Gastro zájezd do Apulie - 3900 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

5 lekcí italštiny na Skypu 1750 Kč

Plakát motivy Itálie 690 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Bergamo – co vidět?

Promotion Image

e-book průvodce

Najděte si ubytování

Booking.com

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Instagram

Víkendový kurz italštiny jsme zakončili paradn Víkendový kurz italštiny jsme zakončili paradnim italským obědem 😍🇮🇹. Domácí plněné ravioli jsme zapili Spritzem🍹, proto nám ta Italstina taky tak dobře šla 😀. Na závěr jsme se probrali italským espressem ☕️a zajedli to domácím dezertem tiramisu. 🍰 Už se tesim na prosinec, poslední volné termíny pro tento rok!!!😉
#italskakuchyne #italianfood #italy🇮🇹 #italia #italskejidlo #italskerecepty #italstina #italstinaprozacatecniky #italstinahrou #italstina🇮🇹 #kurzy #kurzvareni #iloveitaly #blogger #bloggerlife #kurzitalstiny #kurzyliberec
Útržky z dnešního víkendového kurzu italšti Útržky z dnešního víkendového kurzu italštiny 🇮🇹😀 Skvělí lidé a úžasná atmosfera👌🍷. Zitra pokračujeme 😁.
#kurz #italstina #italsky #itálie #italskakuchyne #italiano #pasta #testoviny #liberec #akceliberec
Dneska sugo se salsicciou a domácí těstoviny. C Dneska sugo se salsicciou a domácí těstoviny. Co vaříte vy? 😀🇮🇹
#italskakuchyne #iloveitaly #salsiccia #varimeslaskou #varimedoma #pasta #testoviny
Na víkendovém kurzu italštiny jsme si poradně Na víkendovém kurzu italštiny jsme si poradně pochutnaly! Nechyběl ani letní Aperol Spritz🍹 a moje domácí italská pizza 😉🇮🇹. Pro individuální termín kurzu mi napište. Jinak další volné termíny najdete na e-shopu ➡️www.kamdoitalie.cz
A kam věšíte domácí tagliatelle vy? 😅 Tohl A kam věšíte domácí tagliatelle vy? 😅 Tohle místo používám běžně na zavěšení naběraček, ale teď se nám hodilo na mém #kurzvareni na domácí #testoviny 💁‍♀️🇮🇹
#italianfood #italskakuchyne #italskejidlo #italskerecepty #domacivyroba #domacitestoviny #bloggerlife #foodblogger #ioveitalyblog #italia #tagliatelle
Ze včerejšího kurzu vaření - domácí gnocchi Ze včerejšího kurzu vaření - domácí gnocchi 😍🇮🇹
#gnocchi #gnocchidipatate #gnocchirecipe #kurzy #kurzvareni #kurzyliberec #bloggerlife #cookingathome #cookingclass #domaci #domacivyroba #domacitestoviny #testoviny #italskakuchyne #italskejidlo #italskerecepty #italianfood #italianfood
Připravila jsem si pro vás krátké video s Připravila jsem si pro vás krátké video s ukázkou, jak může vypadat doma připravená pizza. Nepotřebujete pec na pizzu, postačí vám obyčejná trouba, základní ingredience, správný postup a ideálním pomocníkem je rozhodně pizza kámen.⠀
⠀
Správný postup přípravy a recept na italskou pizzu najdete v mém článku na blogu: https://buff.ly/3flsQqu.⠀
⠀
Kvalitní pizza kámen přímo z Itálie můžete zakoupit na mém e-shopu: https://buff.ly/2NMv7Ad.⠀
⠀
Více informací o pizza kameni, o jeho výhodách a proč na něm pizzu péct si můžete přečíst v mém článku na blogu: https://buff.ly/3fip4y2⠀
⠀
Do komentáře mi napište, jak se vám domácí pizza povedla ;-).
#pizzakamen #pizza #pizzatime #pizzalover #pizzahomemade #pizzaitaliana #makeingfood #homemadefood #iloveitalianfood #loveit #loveitaly #domacipizza #recepty #toprecepty #foodoftheday #italian #italskakuchyne #italskejidlo
Milujete krevety? Pokud ano, mám pro vás na blog Milujete krevety? Pokud ano, mám pro vás na blogu opravdu jednoduchý a zároveň vynikající recept na špagety s krevetami. Stačí nám pár základních surovin, abychom si tuto italskou přímořskou specialitu mohli připravit i u nás doma. 
Za skvělé ryby dekuju Filipovi z @pratele_lososa 😍🐠🐟🦈
#krevety #cerstveryby #blogiloveitaly #bloggerfood #fish #freshfish #spagety #spagetyrecept #spagetyskrevetami #spaghetticongamberi #gamberetti #italskakuchyne #italskerecepty #italskyblog #blogitaliano #blogoitalii #vitalii
Když si potřebuju připomenout Itálii, tak si d Když si potřebuju připomenout Itálii, tak si doma nejraději uvařím #ryby. Voní totiž mořem. Někdy u nás bývá velký problém sehnat #cerstveryby, alespoň v Liberci. Když myslím čerstvé, tak ideálně takové, které se neválí několik dní v regálu a nejsou pravidelně zamražované a znovu rozmrazované. Proto mám radost, ze jsem na svých #lekceitalštiny potkala žáka Filipa. Je to úžasný člověk, mladý kluk, co si splnil sen mít každý den na stolu opravdu čerstvé ryby! Začal je sám dovážet do Čech, hned ten samý den po výlovu. Vytvořil firmu @pratele_lososa, kterou chci tímto podpořit. Filipa znám už nějaký pátek a proto vím, že svou práci dělá opravdu s láskou, jako málokdo. Pokud chcete mít doma na talíři opravdu #cerstveryby, tak si je objednejte jedině u něj 😉🍤🐠 A recept na špagety bude brzy na blogu 😉🇮🇹 #ryby #spaghetti #spaghetticongamberi #gamberetti #krevety #spagetyskrevetami #cerstve #cerstveuvareno #italskerecepty #lekceitalštiny #blogoitalii #blogiloveitaly #italskakuchyne
Sledovat
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Lekce italštiny č.23 – kolik je hodin italsky

15/Lis/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú bramborové gnocchi cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italské restaurace koktejly kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tagliatelle tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
Booking.com
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru