Jednoduchý recept, který mám od jedné mé kamarádky z regionu Marche. Určitě si ho oblíbíte jako já. Doporučuji podávat maso buď s pečeným bramborem na rozmarýnu nebo eventuálně se salátem či fazolkami (já si dala s fazolkami). V Itálii by vám v restauraci takto maso s přílohou na stejném talíři nikdy nepřinesli. Maso patří mezi tzv. „secondi“, druhé chody, přílohy jsou pak „contorni“.
Ingredience (pro 2 osoby):
– kuřecí nebo krůtí maso cca 300 g
– hladká mouka (na obalení masa)
– máslo cca 150 g
– 2 citróny
Postup:
- čerstvé brambory omyjte a odkrojte z nich špatné části
- nakrájejte brambory i se šlupkou na asi centimetrové plátky
- vložte do pekáče, polijte olivovým olejem, hodně posolte a posypte čerstvým rozmarýnem (nebo sušeným)
- dejte péct do trouby na 30 min, 220 stupňů
- až se vám brambory začnou péci dozlatova, připravte si maso
- nasypte do hlubokého talíře mouku, maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce
- v pánvi nechte rozpustit máslo, následně do ní vložte maso a nechte smažit (čas od času míchejte)
- až jsou maso i brambory hotové, tak vymačkejte na maso jeden citrón, maso pořádně zamíchejte a nechte ještě tak 1 min smažit
- na talíři pak doporučuji maso ještě vydatně pokapat citrónem