I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Italské receptyOmáčky

Základní rajčatová omáčka

Základní rajčatová omáčka

Dneska vám ukážu, jak udělat úplně nejzákladnější a nejjednodušší rajčatovou omáčku. Už jsme se s ní setkali v receptu Spaghetti al pomodoro.

Základní ingredience

Na tuto omáčku budeme potřebovat česnek, cibulku (stačí nějaká menší), čerstvá rajčata, potom bazalku, extra-panenský olivový olej a nesmí chybět také sůl a pepř. 

Jak začít?

Nejdřív si dáme vařit vodu do hrnce, kterou ale nesolíme. Omyjeme rajčata, nakrojíme na nich takový křížek (je to kvůli tomu, aby se pak z nich ta šlupka dobře loupala). Někdo zastává názor, že slupky je dobré nechávat. Obsahují prý více vitamínů. Takže co dům do tradice.

Já se ji v Itálii naučila bez slupky a pokud možno i bez semínek. Ty samozřejmě taky nejsou zakázaná, naopak „sugo rustico“ je přímo název pro rajčatovou omáčku, kde vám plavou i semínka (je taková hustší). 

Rajčata dáme vařit asi na 30 sekund do vody. Poté je scedíme a opláchneme ve studené vodě, docela to pomáhá  při loupání šlupky a nespálíme si také prsty. Do pánve kápneme trochu oleje, přidáme česnek (ten oloupeme a buď rozmáčkneme hranou nože nebo ho nakrájíme na drobno). K česneku přidáme cibuli nakrájenou na jemno. Osmahneme dozlatova.

Z rajčat odstraníme slupku, vyndáme semínka a tvrdou stopku. Nakrájíme je na menší kousky a přidáme k osmahlé cibulce a česneku. Omáčku osolíme, opepříme. Na závěr přidáme pár lístků bazalky. Pokud se vám začne omáčka vysušovat, tak můžete přidat trochu horké vody z vařících se těstovin.

Vhodné těstoviny

Určitě spaghetti (ty jsou nejtradičnější pro tenhle recept), pak jsou ještě dobré bucatini a vermicelli.
Dobré značky těstovin, které mám vyzkoušené: Barilla, Riscossa, Mamma Lucia, Combino nebo jakékoliv jiné kvalitní italské těstoviny.

 

Základní rajčatová omáčka was last modified: 19 února, 2018 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Tajemství těstovin…díl 1.
následující článek
Polpette casalinghe al sugo (masové kuličky s rajčatovou omáčkou)

Mohlo by vás také zajímat

Citrónovo-limetkový koktejl plný prosecca a sluníčka!

Videolekce italštiny – plněné ravioli s ricottou a...

Spaghetti alla carbonara…skvělá římská specialita

Tortelli di zucca (dýňové tortelli)

Lasagne

Risotto alle zucchine (cuketové rizoto)

Gnocchi con pancetta e basilico (gnocchi s bazalkou...

Penne all´arrabbiata

Risotto alla parmigiana (parmezánové rizoto)

Smažené špenátové kuličky

2 komentáře

Lucie 26/03/2018 - 18.02

Omáčka je moc dobrá 🙂 jenom doporučuju vařit si ji spíš v sezóně, kdy jou k sehnání rajčata krásně červená a sladká… a nešetřila bych s nimi (použila jsem 400g – 9 koktejlových a to mi připadá ještě málo – množství sotva pro dva), po vyndání semínek se obsah zmenší. Podávala jsem s bramborovými gnocchi a strouhaným parmazánem. Určitě nedělám naposledy!

Reply
Zuzka 26/03/2018 - 19.59

Určitě skvělý tip pro ostatní! Jedině shánět sezónní produkty 🙂

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...