Úžasný recept, který chutná úplně všem velkým gurmánům. Je strašně jednoduchý a skoro nic k němu nepotřebujete. Základem jsou dobré ravioli s náplní ricotty a špenátu a úplně nejlepší bude když si je sami uděláte doma. Existuje pár upravených verzí, ale jsou téměř skoro všechny stejné. Někdo používá spíše ravioli s masovou náplní, ale nejčastěji jsem se setkala s tou špenátovou na tenhle recept.
Ingredience (pro 2 osoby):
-
50g másla
-
pár lístků šalvějě (cca 3-4)
-
3 – 4 lžíce strouhanky
-
300g čerstvých těstovin ravioli (plněné špenátem a ricottou)
-
strouhaný tvrdý sýr Gran Moravia
Postup:
-
- dejte vařit vodu na těstoviny, osolte ji
-
-
mezitím rozpusťte máslo a vložte do něj lístky šalvěje na cca 3 minuty, poté je vyndejte
-
-
- do směsi vložte strouhanku a osmahněte až bude pěkně křupavá (cca 2-3 min)
-
- oheň vypněte a do vroucí vody dejte vařit ravioli
-
- těstoviny vařte chvilku (čerstvé se vaří mnohem kratší dobu – cca 2-3 min)
- hotové ravioli smíchejte s máslovou směsí a posypejte sýrem
TIP: Něco našemu receptu chybí…ano víno!! V žádné italské domácnosti nesmí během oběda ani večeře na stole chybět. K máslovým raviolům se hodí skvěle např. bílé Bianco Cube z oblasti středoitalského Spoleta nebo stejně dobré Acquedotto Romano.
3 komentáře