Dneska jsem si pro vás připravila jednoduchý recept s ricottou a rajčaty. Těstoviny farfalle jsou moje oblíbené, ale vy můžete klidně použít jakékoliv jiné krátké těstoviny jako jsou třeba penne, tortiglioni, mezze maniche, fusilli, eliche aj.
Ingredience (pro 2 osoby)
250 g krátkých těstovin (ideálně penne, farfalle apod.)
200 g ricotty (já použila Gran Moravia)
300 g rajčat v plechovce (nakrájená na kousky, ev. pasírovaná)
1 stroužek česneku, oloupaný a rozmáčknutý hranou nože
sůl a pepř
extra-panenský olivový olej
nastrouhaný parmezán (např. Grana Padano, Gran Moravia apod.)
Postup:
Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme česnek, který následně z pánve vyndáme (stačí, aby nám krásně provoněl jídlo). Přidáme rajčata, ochutíme solí a pepřem a necháme omáčku pomalu bublat na mírném plameni. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji.
Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a smícháme v pánvi s omáčkou společně s ricottou. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
TIP: Do rajčatové omáčky můžeme přidat i pár lístků bazalky.
1 vložit komentář
Tyto těstoviny jsem uvařila přesně podle receptu.
Bylo to rychlé ale děkujeme.Už je nemusíme.
Sůl,pepř a bazalka tomu žádnou chuť nedodají.
Tyto těstoviny už jenom se základem z kuřecího.