I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Gurmánské specialityItalské receptySecondi (druhé chody)

Pizza Quattro Formaggi (sýrová pizza)

Pizza Quattro Formaggi (sýrová pizza)

Tento recept jsem si poslední dobou dost oblíbila. Pizza Quattro Formaggi, jak již název napovídá, je sýrová pizza. Někdy se jí také říká “bianca” neboli bílá, kvůli chybějící podkladové rajčatové omáčce. Ale právě vybrané italské sýry jí dodávají tradiční a nezaměnitelnou chuť.

Jaké sýry do ní patří?

Variant přípravy tohoto receptu najdeme v Itálii velkou spoustu. Mezi tradiční patří rozhodně mozzarella, provolone (piccante nebo dolce), gorgonzola (piccante nebo dolce) a grana padano (nebo jiná značka parmezánu). Osobně si tuto kombinaci nemůžu vynachválit. Ale pokud chcete vyzkoušet jiné alternativy, tak do originální verze receptu patří také: fontina, scamorza, emmental, asiago, dolcelatte a další. Naopak, co do italské Quattro Formaggi nepatří je Niva, Eidam a podobné náhražky.

Suroviny a postup na výrobu pizzy

Dalšími důležitými ingrediencemi je kvalitní italský olivový olej a pepř. Samozřejmostí je také těsto na pizzu a pořádně rozpálená trouba. Těsto se může připravovat několika různými způsoby.  Někteří Italové začínají vodou, do které přidávají postupně mouku, někdo naopak začíná moukou a do té následně přidává vodu. Já vyzkoušela obě varianty. Osobně se mi více osvědčila ta první, ale na videu zase uvidíte naopak tu druhou.

V domácích podmínkách je někdy těžké upéct pizzu tak, aby chutnala jako v italských pizzeriích. Pokud vám vaše trouba dovolí teplotu alespoň 250 stupňů Celsia, tak je to dobrý začátek. Některé moderní spotřebiče dokážou dosáhnout teplot okolo 300 stupňů a samozřejmě nejlepší variantou je, pokud máte venkovní pec na pizzu.

Pizza kámen – nejlepší varianta ke skvělé domácí pizze

Pokud nemáte pec vytápěnou dřevem, skvělou alternativou k dokonalé italské pizze je pizza kámen. Díky své pórovité struktuře absorbuje vlhkost z těsta, kterou následně uvolňuje a pomáhá tak udržovat vysokou teplotu v troubě. Výsledkem je krásně křupavá kůrka. Strašně jednoduše se používá a pizza, kterou si připravíte doma, je opravdu tak dobrá jako v Itálii! Brzy jej budete moci zakoupit na mém novém e-shopu, budu jej totiž dovážet přímo ze slunné Itálie od jedné rodinné firmy. Pokud byste o něj měli zájem už teď, stačí vaši objednávku poslat na e-mail: info@ilove-italy.cz. K pizza kameni zdarma dodávám i lopatku na pizzu.

Těsto na pizzu

Na naši pizzu si tedy připravíme těsto. Je důležité, abychom na pizzu nepospíchali a nechali těstu potřebný čas k vykynutí. To je základem každé dobré pizzy. Velmi záleží na tom, jakou mouku máte, každá totiž potřebuje jinak dlouhý čas ke správnému vykynutí. Já používám mouku 00 s ideální silou okolo W250.

Krátké ilustrační video:

Pizza Quattro Formaggi

Tisk
Porce: 4 Čas přípravy: 30 min

Ingredience

  • asi 5 gramů droždí
  • 500 ml vody
  • mouka - množství dle potřeby
  • 1 lžíce soli
  • troška cukru
  • asi 1 polévková lžíce olivového oleje (plus další olej na vršek pizzy)
  • trocha pepře

Postup

Droždí vmícháme do vlažné vody společně s cukrem (stačí malé množství vody). Následně jej smícháme se zbytkem vody v míse a postupně přidáváme mouku, osolíme. Těsto hněteme dokud není krásně pevné, elastické a nelepí se. Nakonec přidáme olivový olej a těsto zapracujeme (hezky silou). Necháme ho odpočinout asi 6 hodin (i více, záleží na typu mouky) ve vypnuté troubě, přikryté vlhkou utěrkou.

Asi tak dvě až tři hodiny před pečením těsto vyndáme, rozdělíme ho na čtyři bochánky a necháme odpočinout ve stejných podmínkách jako předtím.

Následně těsto ručně roztáhneme do disku, na který naneseme postupně všechny sýry, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Dáme péct do předem vyhřáté trouby (v mém případě na maximum – 250 stupňů, horní ohřev, na pizza kameni) na 5 minut. Samozřejmě záleží jak tlusté máte těsto a v jakých podmínkách pečete.

Pizza Quattro Formaggi (sýrová pizza) was last modified: 20 října, 2017 by Zuzka

Přečtěte si také

Pizza Quattro Formaggi (sýrová pizza) was last modified: 20 října, 2017 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Vapiano…první řetězec italské restaurace je v Praze
následující článek
Jak na domácí italskou pizzu

Mohlo by vás také zajímat

Videolekce italštiny – plněné ravioli s ricottou a...

Návštěva italské ambasády a degustace delikates z regionu...

Video recept: Jak připravit domácí italský chléb

Frittata al tartufo (omeleta s lanýži)

Videolekce italštiny – předložka DA

Recept na domácí italskou pizzu

Gnocchi se smetanou, hráškem a šunkou

Pasta Krusta…italská restaurace v centru Prahy!

Maso a brambory jak ještě neznáte…neboli italské “spezzatino”…

Penne con salmone e panna (penne se smetanou...

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Nadcházející akce

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející akce.

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1790

Víkendový kurz italštiny 2790 Kč

Autentické Toskánsko - 3900 Kč

Promotion Image

Gastro zájezd do Apulie - 3900 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

5 lekcí italštiny na Skypu 1750 Kč

Plakát motivy Itálie 690 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Bergamo – co vidět?

Promotion Image

e-book průvodce

Najděte si ubytování

Booking.com

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Instagram

Víkendový kurz italštiny jsme zakončili paradn Víkendový kurz italštiny jsme zakončili paradnim italským obědem 😍🇮🇹. Domácí plněné ravioli jsme zapili Spritzem🍹, proto nám ta Italstina taky tak dobře šla 😀. Na závěr jsme se probrali italským espressem ☕️a zajedli to domácím dezertem tiramisu. 🍰 Už se tesim na prosinec, poslední volné termíny pro tento rok!!!😉
#italskakuchyne #italianfood #italy🇮🇹 #italia #italskejidlo #italskerecepty #italstina #italstinaprozacatecniky #italstinahrou #italstina🇮🇹 #kurzy #kurzvareni #iloveitaly #blogger #bloggerlife #kurzitalstiny #kurzyliberec
Útržky z dnešního víkendového kurzu italšti Útržky z dnešního víkendového kurzu italštiny 🇮🇹😀 Skvělí lidé a úžasná atmosfera👌🍷. Zitra pokračujeme 😁.
#kurz #italstina #italsky #itálie #italskakuchyne #italiano #pasta #testoviny #liberec #akceliberec
Dneska sugo se salsicciou a domácí těstoviny. C Dneska sugo se salsicciou a domácí těstoviny. Co vaříte vy? 😀🇮🇹
#italskakuchyne #iloveitaly #salsiccia #varimeslaskou #varimedoma #pasta #testoviny
Na víkendovém kurzu italštiny jsme si poradně Na víkendovém kurzu italštiny jsme si poradně pochutnaly! Nechyběl ani letní Aperol Spritz🍹 a moje domácí italská pizza 😉🇮🇹. Pro individuální termín kurzu mi napište. Jinak další volné termíny najdete na e-shopu ➡️www.kamdoitalie.cz
A kam věšíte domácí tagliatelle vy? 😅 Tohl A kam věšíte domácí tagliatelle vy? 😅 Tohle místo používám běžně na zavěšení naběraček, ale teď se nám hodilo na mém #kurzvareni na domácí #testoviny 💁‍♀️🇮🇹
#italianfood #italskakuchyne #italskejidlo #italskerecepty #domacivyroba #domacitestoviny #bloggerlife #foodblogger #ioveitalyblog #italia #tagliatelle
Ze včerejšího kurzu vaření - domácí gnocchi Ze včerejšího kurzu vaření - domácí gnocchi 😍🇮🇹
#gnocchi #gnocchidipatate #gnocchirecipe #kurzy #kurzvareni #kurzyliberec #bloggerlife #cookingathome #cookingclass #domaci #domacivyroba #domacitestoviny #testoviny #italskakuchyne #italskejidlo #italskerecepty #italianfood #italianfood
Připravila jsem si pro vás krátké video s Připravila jsem si pro vás krátké video s ukázkou, jak může vypadat doma připravená pizza. Nepotřebujete pec na pizzu, postačí vám obyčejná trouba, základní ingredience, správný postup a ideálním pomocníkem je rozhodně pizza kámen.⠀
⠀
Správný postup přípravy a recept na italskou pizzu najdete v mém článku na blogu: https://buff.ly/3flsQqu.⠀
⠀
Kvalitní pizza kámen přímo z Itálie můžete zakoupit na mém e-shopu: https://buff.ly/2NMv7Ad.⠀
⠀
Více informací o pizza kameni, o jeho výhodách a proč na něm pizzu péct si můžete přečíst v mém článku na blogu: https://buff.ly/3fip4y2⠀
⠀
Do komentáře mi napište, jak se vám domácí pizza povedla ;-).
#pizzakamen #pizza #pizzatime #pizzalover #pizzahomemade #pizzaitaliana #makeingfood #homemadefood #iloveitalianfood #loveit #loveitaly #domacipizza #recepty #toprecepty #foodoftheday #italian #italskakuchyne #italskejidlo
Milujete krevety? Pokud ano, mám pro vás na blog Milujete krevety? Pokud ano, mám pro vás na blogu opravdu jednoduchý a zároveň vynikající recept na špagety s krevetami. Stačí nám pár základních surovin, abychom si tuto italskou přímořskou specialitu mohli připravit i u nás doma. 
Za skvělé ryby dekuju Filipovi z @pratele_lososa 😍🐠🐟🦈
#krevety #cerstveryby #blogiloveitaly #bloggerfood #fish #freshfish #spagety #spagetyrecept #spagetyskrevetami #spaghetticongamberi #gamberetti #italskakuchyne #italskerecepty #italskyblog #blogitaliano #blogoitalii #vitalii
Když si potřebuju připomenout Itálii, tak si d Když si potřebuju připomenout Itálii, tak si doma nejraději uvařím #ryby. Voní totiž mořem. Někdy u nás bývá velký problém sehnat #cerstveryby, alespoň v Liberci. Když myslím čerstvé, tak ideálně takové, které se neválí několik dní v regálu a nejsou pravidelně zamražované a znovu rozmrazované. Proto mám radost, ze jsem na svých #lekceitalštiny potkala žáka Filipa. Je to úžasný člověk, mladý kluk, co si splnil sen mít každý den na stolu opravdu čerstvé ryby! Začal je sám dovážet do Čech, hned ten samý den po výlovu. Vytvořil firmu @pratele_lososa, kterou chci tímto podpořit. Filipa znám už nějaký pátek a proto vím, že svou práci dělá opravdu s láskou, jako málokdo. Pokud chcete mít doma na talíři opravdu #cerstveryby, tak si je objednejte jedině u něj 😉🍤🐠 A recept na špagety bude brzy na blogu 😉🇮🇹 #ryby #spaghetti #spaghetticongamberi #gamberetti #krevety #spagetyskrevetami #cerstve #cerstveuvareno #italskerecepty #lekceitalštiny #blogoitalii #blogiloveitaly #italskakuchyne
Sledovat
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Lekce italštiny č.23 – kolik je hodin italsky

15/Lis/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú bramborové gnocchi cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italské restaurace koktejly kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tagliatelle tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
Booking.com
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru