I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Gurmánské specialityItalské receptyPrimi (první chody)

Conchiglioni con ricotta e spinaci (zapečené těstoviny se špenátem a ricottou)

Conchiglioni con ricotta e spinaci (zapečené těstoviny se špenátem a ricottou)

Obří mušle, neboli „conchiglioni“ jsou skvělou těstovinou, kterou můžeme použít na řadu receptů. Oproti klasickým malým druhům těstovin jsou výjimečné tím, že je můžeme naplnit různými krémy a nechat třeba zapéct v troubě. Vznikne nám z toho potom neskutečně vynikající večeře :-). Není to nic těžkého a vy se pak můžete před kamarády pochlubit svým kuchařským uměním!

Dneska si uděláme conchiglioni s mojí oblíbenou ricottou a špenátem – výborná kombinace náplně, kterou už známe z domácích raviolů. Musím se přiznat, že docela dlouho jsem hledala conchiglioni v obchodech a hodně dlouho mi trvalo než jsem je našla, možná budete mít větší štěstí než já, pokud si ale nevíte rady, já je našla v krámku Gran Moravia v Liberci nebo i v Tescu. Pravděpodobně je budou mít i v jiné pobočce, která je k vám nejblíž.

conchiglioni se špenátem a ricottou

Ingredience (pro 2-3 osoby):

cca 250 g těstovin conchiglioni
cca 150 g čerstvého špenátu, listy opláchneme
asi 300 g čerstvé ricotty
sůl a pepř
olivový olej
nastrouhaný sýr parmezán (např. Gran Moravia)
jedna plechovka loupaných rajčat nebo pasírovaných
čerstvá bazalka,  stačí pár lístků
1 menší cibule
1 žloutek

Postup:

Připravíme si základní rajčatovou omáčku – recept najdete tady – samozřejmě můžete použít i loupaná rajčata nebo passatu, jak jsem uvedla v ingrediencích. Mezitím si připravíme náplň. Na dno hrnce dáme trošku vody (stačí i ta, co vám zbyde po opláchnutí špenátových lístků), kterou lehce osolíme a zapneme oheň. Přidáme špenát. Jakmile změní svou formu a pustí šťávu, scedíme ho a necháme vystydnout (nebo propláchneme studenou vodou). Vymačkáme z něj přebytečnou vodu a nakrájíme ho na jemno. Přidáme ricottu ricottu, osolíme ji, opepříme, přidáme nastrouhaný sýr a žloutek. Pořádně všechno promícháme a vložíme do lednice. 

Dáme vařit vodu na těstoviny (vyberte si nějaký větší hrnec ať se vám tam conchiglioni vejdou), jakmile vře, osolíme ji a přidáme těstoviny, které uvaříme hodně al dente. Jakmile jsou hotové, scedíme je a necháme je lehce vychladnout. Mezitím naneseme vrstvu omáčky na dno pekáče, vezmeme každou mušli zvlášť, naplníme ji pomocí lžičky směsí z ricotty a vyskládáme je vedle sebe do pekáče. Na závěr je ještě posypeme nastrouhaným sýrem. 

Rozehřejeme troubu na na 180-200°C a dáme je péct na asi 30 minut. 

těstovinvy ve tvaru mušle s ricottou a špenátem rajčatová omáčka ricotta  ricotta
špenát s ricottou
náplň do těstovin vaříme těstoviny těstoviny conchiglioni plněné těstoviny plněné těstoviny zapečené těstoviny zapečené těstoviny zapečené těstoviny zapečené těstoviny zapečené těstoviny zapečené těstoviny conchiglioni

 

Conchiglioni con ricotta e spinaci (zapečené těstoviny se špenátem a ricottou) was last modified: 20 února, 2016 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Cosce di pollo in padella (pečená kuřecí stehna)
následující článek
Penne al sugo freddo (penne se studenou omáčkou)

Mohlo by vás také zajímat

Tortellini con burro e salvia (tortellini s máslem...

Vongole (mušle srdcovky)

Spaghetti con aglio, olio, peperoncino..

Risotto alla parmigiana (parmezánové rizoto)

Fiori di zucca fritti…smažené dýňové květy

Tortellini in brodo (tortellini ve vývaru)

Penne al sugo freddo (penne se studenou omáčkou)

Insalata fresca con carciofi e alici (čerstvý salát...

Piadina s čokoládou a mascarpone

Cotolette di melanzane (smažené lilky)

5 komentáře

Lenka 02/11/2014 - 14.05

Sháněla jsem tyto těstoviny několik let, protože je znám z Itálie. Také jsem je s radostí objevila v obchodech Gran Moravia. V Praze ale již Conchiglioni v obchodech Gran Moravia nemají a prý mít nebudou. Tento týden jsem ale učinila objev – prodává je Tesco ve své řadě potravin Tesco Finest! Takže větší Tesco hypermarkety by je snad mít měly.

Reply
Angelis 02/11/2014 - 20.58

Tak to je super! děkuju za informaci..zkusím si je v libereckým tescu najít 🙂

Reply
michaelano 03/09/2014 - 18.00

Škoda, že ty těstoviny se u nás nevyrábí bezlepkové! Jsem hrozným milovníkem těstovin a tohle bych si teda dala! 🙂

Reply
Angelis 09/09/2014 - 13.44

Je to naprostá bomba! určitě si je můžete vyrobit i doma sama a udělat je bezlepkové 🙂 ale je pravda, že je škoda, že už je takto nevyrábí, nebo alespoň málo jich je..

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...