I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Italské receptyOmáčky

Sugo di pomodorini e basilico (rajčatová omáčka z cherry rajčátek a bazalky)

Sugo di pomodorini e basilico (rajčatová omáčka z cherry rajčátek a bazalky)

Do série omáček bych ráda přidala i tuto skvělou omáčku, kterou jsme si představili v nedávném receptu Celozrnné špagety s cherry rajčátky (recept zde). Je vynikající a jedinečná jako ostatně ostatní rajčatové omáčky, takže si naprosto zaslouží své místo ve speciální kategorii omáček 🙂

Které těstoviny se k takovéto omáčce hodí? Nejlepší jsou klasické špagety či linguine, ale výborně se k této lehké verzi zdravé omáčky hodí i krátké těstoviny typu mezze maniche, penne, caserecce nebo tortiglioni.

omáčka z cherry rajčátek

Ingredience (pro 1 osobu):

hrst cherry rajčátek
pár lístků bazalky
1 stroužek česneku
1/3 malé cibule
sůl, pepř, extra-panenský olivový olej (2 lžíce)
100g celozrnných těstovin (značka např. Barilla)

Postup:

Na olivovém oleji osmahněte rozmáčknutý česnek a cibuli nakrájenou nadrobno. Jakmile lehce zhnědnou, přidejte na rajčata nakrájená na čtvrtiny. Osolte a opepřete. Nechte omáčku pomalu bublat na mírném ohni. Přidejte bazalku natrhanou nadrobno. Mezitím si dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Pokud vám začne omáčka vysychat tak do ní čas od času přidejte trochu vody z těstovin a promíchejte. Hotové těstoviny al dente sceďte a promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané tvrdým italským sýrem např. Grana Padano, Gran Moravia atd. 

TIP: Existuje hned několik různých skvělých variant k této jednoduché omáčce. Jedna, která mě opravdu zaujala je s tuňákem. Osmažíte stejně česnek, přidáte tuňáka z konzervy, zezlátlý česnek vyndáte a přidáte rajčata. Povaříte, opět zůstává vše stejné, přidáte trochu vody z těstovin a na konci recept posypete čerstvou, na drobno nakrájenou, hladkolistou petrželí.

TIP: Další zajímavou verzí jsou ančovičky, které jednoduše přidáte k česneku a postupujete naprosto stejně. Nakonec můžete těstoviny posypat pár lístky bazalky.

TIP: Na Sicílii se také dělávají podobným způsobem jako v receptu, akorát bez cibulky, místo špagety linguine a těstoviny se posypou sýrem Cacio Cavallo.

TIP: Nic nezkazíte ani přidáním oregana a pálivé chilli papričky 🙂

špagety s cherry rajčátky3 špagety s cherry

Sugo di pomodorini e basilico (rajčatová omáčka z cherry rajčátek a bazalky) was last modified: 10 dubna, 2015 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Spaghetti integrali con pomodorini (celozrnné špagety s cherry rajčátky)
následující článek
Risotto con prosecco e basilico (rizoto s proseccem a bazalkou)

Mohlo by vás také zajímat

Osvěžující koktejl plný pomerančů a prosecca

Frittata al tartufo (omeleta s lanýži)

Gnocchi al ragù

Stracciatella alla romana (římská polévka)

Vongole (mušle srdcovky)

Olive all´ascolana

Tagliatelle con funghi e panna (tagliatelle se smetanou...

Prosciutto e melone (prosciutto s melounem cantaloupe)

Involitini di prosciutto e ricotta (rolka z prosciutta...

Video recept: Jak připravit domácí italský chléb

1 vložit komentář

Wookie Morrowindová 01/03/2016 - 12.55

Jo! 🙂 rajčata + těstoviny = má velká láska

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...