I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Italské receptyOmáčky

Pesto genovese (bazalkové pesto)

Pesto genovese (bazalkové pesto)

Už jsme tu před chvílí měli špagety s pestem, tak pro pořádek si ještě projdeme samotnou tradiční bazalkovou omáčku. Vložíme si to pěkně k ostatním omáčkám, ať je to všechno pohromadě a vy to pak nemusíte hledat někde mezi receptama.

Podrobné informace o pestu najdete v receptu na špagety s bazalkovým pestem.

bazalkové pesto

Ingredience (pro 2 osoby):

cca 25 g čerstvé bazalky (já to dala zhruba od oka – 3 trsy)
špetka hrubé mořské soli
piniové oříšky (cca 1 polévková lžíce)
extrapanenský olivový olej (cca 50 ml)
1 stroužek česneku
cca 30 g nastrouhaného parmezánu – např. Gran Moravia – (vychází tak na 2 polévkové lžíce)
cca 15 g slaného ovčího sýra pecorino (vychází to tak na 1 polévkovou lžíci)

TESCOMA: Skvělé domácí těstoviny. Čerstvé tipy />“ width=“900″ height=“200″ border=“0″></a></p>
<p><span style=Postup:

V hmoždíři rozmačkáme česnek a špetku hrubé mořské soli. Přidáme osušené lístky bazalky a krouživými pohyby je lehce rozdrtíme dokud nepustí zelenou šťávu. Přidáme piniové oříšky a rozdrtíme je. Pokračujeme dokud nám vznikne taková kaše.  Přidáme sýry a pořádně je v hmoždíři promícháme. Nakonec přidáváme olivový olej po troškách.

TIP: důležité je pracovat rychle při výrobě pesta. Pesto můžete konzervovat v lednici, ale je potřeba vršek pesta zalít olivovým olejem.

Varianta: Dáme všechny ingredience do mixéru a pomalu postupně mixujeme. Nakonec zakápneme olivovým olejem a pomalu promícháme.

ingredience na bazalkové pesto čerstvá bazalka čerstvá bazalka, piniové oříšky a česnek hmoždíř na bazalkové pesto nastrouhaný parmezán a pecorino bazalkové pesto recept bazalkové pesto výborné bazalkové pesto špagety s bazalkový pestem

Pesto genovese (bazalkové pesto) was last modified: 7 září, 2016 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Pasta Krusta…italská restaurace v centru Prahy!
následující článek
Cosce di pollo in padella (pečená kuřecí stehna)

Mohlo by vás také zajímat

Videolekce italštiny – Jak na italské tiramisu?

Aperitivo moment (italský aperitiv)

Rajčatová polévka s cuketou

Tagliatelle al ragú…aneb mýtus o boloňských špagetách

Frittata di cipolla (frittata s cibulí)

Penne con pancetta e funghi champignon (penne s...

Bruschetta ai funghi porcini (bruschetta s hřiby)

Pasta Krusta…italská restaurace v centru Prahy!

Sugo di pomodorini e basilico (rajčatová omáčka z...

Spaghetti cacio e pepe (špagety s pepřem a...

3 komentáře

Farfalle s krevetami a špenátovým pestem – I Love Italy 05/04/2021 - 5.03

[…] postupem výroby pesta je samozřejmě hmoždíř. Podrobně se věnuji výrobě domácího bazalkového pesta v jiném článku na blogu. Tento způsob přípravy je samozřejmě šetrnější a nedochází […]

Reply
Jak na domácí gnocchi | 02/01/2018 - 20.39

[…] omáčkou na bázi rozpuštěného másla a šalvěje. K gnocchům se krásně hodí i janovské pesto. Osobně mám velmi ráda i jednoduchou omáčku z pancetty a rajčat. Vynikající jsou také se […]

Reply
Alisa 06/06/2017 - 11.57

Dobrý den,

já vylepšila pesto pár cherry rajčátky (pár sušených také funguje dobře). Zmírní to palčivost bazalky, pokud je.
Oříšky jsem zkoušela různé, nejraději mám ale mandle, jelikož nejsou tak mastné.
Nyní používám sezamová semínka, která tomu dodají zajímavou křupavost.
Česnek, citron, sůl, pepř.
S čím také experimentuji, jsou oleje. Olivový je samozřejmě jasný, ale kapka avokádového se k tomu také hodí. Jen pozor, je řidší + rajčátka.
Používala jsem pecorino, ale pro mě osobně to nebyl takocý chuťový efekt jako když se dá čerstvý přímo na špagety spolu s pestem.

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...