I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Italské receptyRady a tipy k italské kuchyni

Domácí tagliatelle

Domácí tagliatelle

Jednoduchý recept na domácí, čerstvé, vaječné těstoviny tagliatelle. Budeme k tomu potřebovat pouze mouku, vejce, váleček a nějakou dřevěnou desku nejlépe (doporučuje se i pracovat na mramoru, ale dřevo je zpracování těstovin lepší povrch). Pokud se vám těstoviny na stůl nevejdou, tak si ho na rozdělte na více částí.

Těsto by mělo být velmi tenké, hruba tak 1 mm a pokud ho dáte proti slunci, tak by mělo trochu prosvítat. Více informací naleznete ve článku jak na domácí těstoviny.

Tagliatelle jsou moje oblíbené těstoviny. Hodí se ke spoustě skvělých italských omáček. Tou nejtradičnější je asi boloňské ragú. Tato kombinace je často chybně zaměňována za špagety. Skvěle se k nim hodí ale i jakákoliv jiná rajčatová omáčka s masem či zeleninou nebo smetanové omáčky, houby a jiné tradiční suroviny dle vybraných regionů.

Tagliatelle můžete samozřejmě vyrobit i pomocí strojku, usnadní vám to čas a energii. Ale kdo nemá strojek, úplně snadno si vystačí i s válečkem a s troškou trpělivosti vám vzniknou nezaměnitelné domácí tagliatelle.

Připravila jsem pro vás i krátké ilustrační video:

Domácí tagliatelle

Tisk
Porce: 4 Čas přípravy: 45 minut Doba vaření: 20 minut

Ingredience

  • 500 g hladké mouky (čím kvalitnější, tím lépe)
  • 5 vajec (vždy se dodržuje 1 vejce na 100 g mouky)

Postup

Na stůl nasypeme mouku a uprostřed vytvoříme důlek. Vyklepneme do něj vejce, která vidličkou rozšleháme. Postupně do vajec přimícháváme mouku a vypracujeme ze směsi těsto ve tvaru koule. Mělo by být hladké a když do něj píchneme prstem a vyndáme ho, tak by prst měl zůstat čistý (nesmí tedy lepit ani být úplně tvrdé).

Těsto necháme odpočinout alespoň 15 minut (někdo nechává i půl hodiny) v suchém a chladném místě, nejlépe přikryté utěrkou nebo zabalené do potravinářské folie. Potom si připravíme naši pracovní desku, kterou posypeme moukou. Těsto vyválíme válečkem (mělo by být tlusté asi 1 mm) a posypeme moukou, aby se nám nelepilo. Těsto srolujeme a nakrájíme ho na proužky o šířce cca 0,5 cm, čímž vytvoříme zamotané tagliatelle. Ty následně rozmotáme a necháme stranou pro další použití. Například je můžeme zamrazit, usušit nebo ihned uvařit a podávat s omáčkou jako například s boloňským ragú, tagliatelle s prosciuttem, či tagliatelle se smetanou a houbami.

Domácí tagliatelle was last modified: 20 září, 2017 by Zuzka

Přečtěte si také

 

Domácí tagliatelle was last modified: 20 září, 2017 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Tagliatelle al ragú…aneb mýtus o boloňských špagetách
následující článek
Ravioli al burro e pangrattato (ravioli s máslem a strouhankou)

Mohlo by vás také zajímat

Penne s lososem

Polpette casalinghe al sugo (masové kuličky s rajčatovou...

Spaghetti al tartufo (špagety s lanýžem)

Gnocchi con pancetta e basilico (gnocchi s bazalkou...

Torta sbrisolona (italský mandlový koláč)

Frittata al tartufo (omeleta s lanýži)

Rajčatová omáčka s tuňákem a cizrnou

Velká soutěž o 6 vinných želatinek a mnoho...

Crostata con la marmellata (pečený koláč s marmeládou)

Frittata alla Burina (vaječná omeleta s ledovým salátem)

5 komentáře

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...