I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Antipasti (předkrmy)Italské recepty

Frittata al tartufo (omeleta s lanýži)

Frittata al tartufo (omeleta s lanýži)

Lanýže patří mezi oblíbené pokrmy nejen v Itálii, ale také v mé vlastní kuchyni. V Itálii se nachází hned několik regionů, kde se tato vybraná delikatesa sbírá v lesích. Mezi nejvýznamnější patří především Marche, Piemonte a moje milovaná Umbria, odkud také pochází dnešní recept.

Pokud vás zajímá, jak se takové lanýže hledají, můžete se podívat na následující video:

Pokud patříte mezi labužníky, kteří ocení jejich výjimečnou chuť, tak rozhodně zkuste připravit tuto jednoduchou omeletu. Budeme potřebovat pouze pár základních surovin mezi kterými nesmí chybět lanýže (ať už čerstvé nebo lanýže v oleji) a kvalitní olivový olej.

Frittata al tartufo (lanýžová omeleta)

Tisk
Porce: 4 Čas přípravy: 15 min Doba vaření: 10 min

Ingredience

  • čerstvé lanýže či naložené v oleji (nakrájené na plátky)
  • asi 8 vajec
  • 1 stroužek česneku, oloupaný
  • 200 g čerstvých hub (hřiby nebo žampiony)
  • 2 lžíce extra-panenského olivového oleje (nebo lanýžového oleje)
  • sůl a pepř

Postup

V misce smícháme vejce, špetku soli a lanýže. Mezitím na pánvi osmahneme dozlatova česnek, který následně vyndáme, podusíme houby na olivovém oleji, ochutíme solí a pepřem. K houbám přidáme naši směs a omeletu opečeme rovnoměrně z každé strany.

Frittata al tartufo (omeleta s lanýži) was last modified: 6 října, 2018 by Zuzka

Přečtěte si také

Frittata al tartufo (omeleta s lanýži) was last modified: 6 října, 2018 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Piadina s čokoládou a mascarpone
následující článek
Azienda Agricola Tre Pini…rodinné bio vinařství

Mohlo by vás také zajímat

Spaghetti con aglio, olio, peperoncino..

Fagiolini con aglio (fazolky s česnekem)

Ravioli al burro e pangrattato (ravioli s máslem...

Penne s mletým masem – „Penne con la...

Citrónovo-limetkový koktejl plný prosecca a sluníčka!

Pizza

Tipy na rychlý italský aperitiv

Fusilli con la ricotta e pancetta (fusilli s...

Frittata alla Burina (vaječná omeleta s ledovým salátem)

Bruschetta ai funghi porcini (bruschetta s hřiby)

4 komentáře

milan 01/10/2018 - 19.16

Dobrý den,
paní Zuzko, pokud vím tak lanýže – tartufo se nesbírá jelikož roste pod zemí v blízkosti stromů a je dost těžké ho najít, tedy myslím pravé tartufo.Pokud se Vám ho podaří najít tak ho musíte vykopat. Takže nevím co jste myslela tím sbíráním? Nešlo o nějaké aromatické houby?
zdraví Milan.

Reply
Zuzka 06/10/2018 - 11.24

Dobrý den Milane, děkuji za komentář :-). Vím přesně, co lanýže jsou, jak se hledají a kde se nachází. Řekla bych, že jde spíše o slovíčkaření, protože když trénovaný pes lanýž najde, ten se ze země opravdu vyhrabe, jak říkáte, ale v češtině bych řekla, že se také potom sebere :-). Já osobně bych tento termín použila, ale pokud máte návrh, jak tuto větu vylepšit, tak ho velmi ráda uvítám. Zkuste se pro inspiraci podívat třeba na toto video: https://www.youtube.com/watch?v=kWU_-3WUAw8. Lanýž je vykopán lopatou a sebrán (vyjmut ze země) rukou. Nicméně přesný překlad italského „raccolta“, používaného ve spojení s lanýži, se doslovně překládá jako „sběr.

Reply
Janina 17/07/2018 - 9.39

Škoda, že nemám po ruce lanýže 🙁 Recept jsem si ale uložila a asi zkusím variantu bez lanýžů podle https://www.pomodo.cz/recepty/frittata-se-spenatem-kurecim-masem-a-ricottou … Máte krásné fotky, úplně z nich dýchají chutě Itálie!

Reply
Zuzka 21/07/2018 - 17.26

Dobrý den, lanýže můžete objednat na mém e-shopu: https://kamdoitalie.cz/stitek-produktu/lanyze/ :-).

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...