Kuřecí stehna se dělají v Itálii na spoustu způsobů, já mám poslední dobou nejradši verzi s rozmarýnem a jarní cibulkou. Rozmarýn používám čerstvý z balkonu, a jarní cibulku sháním většinou u farmářů. Kuřecí stehýnka nepeču v troubě, ale osmahnu na pánvi.
Jaká příloha?
Já si vybrala opečenou cuketu. Výborně se ale ke kuřeti hodí i smažené fazolky, pečené brambory na pánvi, čerstvý salát nebo třeba jen kousek čerstvé bagetky.
Ingredience (pro 3-4 lidi):
čerstvá jarní cibulka, nakrájená na jemno
asi 6 ks kuřecích stehen
čerstvý rozmarýn (poslouží dobře i sušený)
sůl a pepř
asi 4 lžíce olivového oleje
Postup:
Kuře ochutíme solí a pepřem z obou stran. Na olivovém oleji osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno. Přidáme maso a posypeme rozmarýnem. Dáme ho smažit kůží směrem dolů na silném ohni. Jakmile zezlátne otočíme ho. Pečeme ho asi 30 minut, můžeme přikrýt pokličkou.
TIP: Kuřecí stehýnka můžete zalít při smažení troškou bílého vína, které se nechá vypařit, a nakonec pokapat citrónem.
2 komentáře
Zdravím, jak dlouho to smažíte? A nebo se to pak přiklopí? Jen mě zajímá, aby to bylo propečené. Díky moc!
Většinou bych to odhadovala tak na 30 minut. Nejdřív to osmahněte dozlatova a pak klidně přiklopte pokličkou 🙂 Dejte vědět, jak to dopadlo.