Podle mého je pohled na šťavnaté krevety ve spojení s čerstvým špenátem je dokonalá kombinace. Protože patřím mezi milovníky mořských plodů a ryb, tak mám pro vás dnes připravený jednoduchý recept s krevetami, který máte hotový během pár minut.
Další tipy a kombinace
Ke krevetám se také skvěle hodí chřest nebo cukety. Z krátkých těstovin můžete zkusit také například penne, fusilli nebo třeba garganelli. Z dlouhých těstovin jsou na tento recept asi nejlepší špagety, fettuccine nebo pappardelle. Za mě jsou rozhodně nejlepší domácí těstoviny. Pokud si s nimi nevíte rady, tak mi napište nebo přijďte na můj individuální kurz vaření italské kuchyně ;-).
K parmezánu můžete doplnit také ovčí sýr pecorino a piniové oříšky. Do omáčky můžete kápnout trošku citronové šťávy, přidat cibulku a smetanu (např. ideální kombinace pro omáčku z chřestu namísto špenátu).
Tradičním postupem výroby pesta je samozřejmě hmoždíř. Podrobně se věnuji výrobě domácího bazalkového pesta v jiném článku na blogu. Tento způsob přípravy je samozřejmě šetrnější a nedochází při něm k zahřívání listů a olivového oleje, který má potom tendenci hořknout. Nicméně, spoustu z nás někdy tlačí čas, takže takový kuchyňský robot přijde určitě vhod.
Recept
Na pánvi osmahneme krevety na větším množství olivového oleje, zalijeme vínem, necháme jej odpařit a vypneme oheň. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny a připravíme si špenátové pesto. Do mixéru vložíme omyté a osušené listy špenátu, mandle (či piniové oříšky), olivový olej (dle potřeby), sýr a česnek. Rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Farfalle s krevetami a špenátovým pestem
Tisk
Ingredience
Postup
Hotové těstoviny scedíme a smícháme v pánvi s krevetami a pestem. Můžeme do omáčky přidat i pár lžic vody, ve které se vařily těstoviny.