Dnešní recept patří mezi moje oblíbené. Obecně rajčatové polévky jsou skvělé jídlo, jsou relativně jednoduché na přípravu a chutnají snad všem. Stačí nám pouze pár základních surovin jako jsou rajčata, cukety, čerstvá zelenina a parmezán na závěr.
V Itálii jsem se naučila posypávat polévky parmezánem. Je to skvělý tip, protože krásně zvýrazní chuť každé polévky, ať už je to tato rajčatová, známé minestrone nebo vývar s plněnými tortellini. Dnešní recept jsem chtěla trochu obzvláštnit a zkusila jsem místo nastrouhaného sýra jeho pečenou variantu. V Itálii se parmezán i běžně opéká, možná někdy příště pro vás vyzkouším i tento recept. Já jsem si tentokrát vybrala ten kupovaný z la Formaggeria (Cri Cri).
Rajčatová polévka s cuketou
TiskIngredience
- 1 plechovka rajčat (buď loupaná celá nebo na kousky)
- 1/2 cukety
- kousek řapíkatého celeru
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku, oloupaný
- nastrouhaný parmezán nebo kousky pečeného parmezánu
- 3 lžíce olivového oleje
Postup
Zeleninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme rajčata a necháme bublat na mírném ohni tak 15 minut. Dolijeme vodou a necháme vařit alespoň 1h. Dochutíme solí a pepřem (ev. bujónem). Polévku podáváme posypanou sýrem či s kousky pečeného parmezánu.
1 vložit komentář
[…] výborné maso, hlavně to vepřové, jednoduché ale chutné způsoby přípravy, moc dobré polévky a taky typické místní pokrmy. Já jako Ital jsem ale zvyklý na daleko rozmanitější kuchyni, […]