I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Dolci (dezerty)Gurmánské specialityItalské receptyvegetariánské recepty

Domácí Tiramisu

Domácí Tiramisu

Snad nejznámější italskou pochoutkou je právě tiramisu. V čem vlastně spočívá to „pravé“ italské? No přece v mascarpone, italském silném kafi (článek o tom jak vzniklo kafe) a v tradičních cukrářských piškotech savoiardi nebo pavesini. 

Nejdůležitější ze všeho je namíchat ty správné ingredience a především je žádnými jinými nenahrazovat. Všechny potřebné ingredience se dají snadno najít u nás v supermarketech nebo ve specializovaných italských obchůdcích.

Ingredience: (pro 4 osoby)

3 vejce
65 g cukru krupice
250 g mascarpone (najdete třeba v Lidlu, Penny, Tescu)
kafe (nejlépe italská – např. Lavazza, Caffe Hardy)
hořká čokoláda (k nastrouhání) nebo kakao v prášku
200 g italských piškotů pavesini nebo savoiardi (mají je např. v Penny nebo Kauflandu)
rum  nebo italský likér amaretto (není nutné)

Postup:

Připravíme si italské espresso (cca 6 porcí – když nebudou stačit, tak se dá kafe přidělat). Důležité je, aby kafe bylo opravdu hodně malé a hodně silné, v případě, že chcete přidat i rum (amaretto) tak stačí jeden panák vmíchat do kafe.

 

Rozdělíme žloutky od bílků do dvou různých misek.  Žloutky smícháme s půlkou cukru – buď ručně nebo mixérem (je potřeba aby se cukr kompletně rozpustil ve vajíčku a vznikla taková kaše). Následně do žloutků přimícháme mascarpone – krém by měl být bez žmolků.

Bílky s druhou polovinou cukru vyšleháme do pevného sněhu. Nakonec obě směsi promícháme následujícím způsobem:  našlehané bílky přidáváme do krému z mascarpone po částech a pomalu mícháme vařečkou směrem od zdola nahoru, dokud nám nevznikne hustý a krásně nadýchaný krém.



Booking.com

Do připraveného pekáče rozprostřeme vrstvu krému, na který naskládáme piškoty (ty namáčíme po jednom v kafi). Jako další vrstvu naneseme opět krém a pokračujeme, dokud nám nedojdou všechny ingredience. Nakonec nám musí zůstat vrstva krému, kterou posypeme buď nastrouhanou hořkou čokoládou nebo kakaem. Necháme vychladit v lednici pár hodin.

TIP:  Piškoty namáčíme v kafi velmi krátce, stačí 1 sekundu z každé strany, aby nebyly příliš rozmáčené.
Tiramisu je úplně nejlepší druhý den, když se nechá v lednici odpočinout přes noc!tiramisu dort italské espresso recept tiramisu tiramisu s mascarpone tiramisu recept tiramisu s mascarpone italské tiramisu italské tiramisu s mascarpone mascarpone italské mascarpone cukrářské piškoty
pravé italské tiramisupravé italské tiramisu s mascarponetiramisu s mascarpone

 

Domácí Tiramisu was last modified: 15 prosince, 2018 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Polpette casalinghe al sugo (masové kuličky s rajčatovou omáčkou)
následující článek
Crema di olive (olivový krém)

Mohlo by vás také zajímat

Italská menu alla fantazie..

Gnocchi con pancetta e basilico (gnocchi s bazalkou...

Základní rajčatová omáčka

Costolette di maiale con gelatina di vino (vepřová...

Těstoviny se slaninkou a sušenými rajčátky (3. výherní...

Spaghetti integrali con pomodorini (celozrnné špagety s cherry...

Stoccafisso mantecato (benátský krém z tresky)

Ragú

Pizza Quattro Formaggi (sýrová pizza)

Risotto con prosecco e basilico (rizoto s proseccem...

4 komentáře

Italové v ČR – Andrea – I Love Italy 28/05/2020 - 20.28

[…] – nejznámější dezert, navíc snadný pro domácí přípravu – tiramisù, ale italské cukrářství je známé po celém světě a skvělé dobroty najdete například na […]

Reply
Jiřina 21/12/2018 - 22.48

Dobrý den, prosím kolik kávy spotřebujete na tento recept? Myslím kolik hrnku a jak moc silné. Děkuji.

Reply
Zuzka 22/12/2018 - 17.12

Dobrý den, vždycky používám italské espresso. Stačí i to z kávovaru Moka. Myslím, že mi to vychází dle receptu na 4 espressa :-).

Reply
Doporučené italské produkty | 31/12/2017 - 22.08

[…] To znamená nepoužívat například pomazánkové máslo namísto mascarpone (při přípravě tiramisu), anglickou slaninu namísto pancetty (při přípravě spaghetti alla carbonara) […]

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Nadcházející akce

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející akce.

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú bramborové gnocchi cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tagliatelle tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...