Ravioli jsou moje nejoblíbenější plněné těstoviny, připravené s jakoukoliv omáčkou (např. jednoduchá rajčatová, s čerstvými hřiby aj.). Nejlepší jsou ale asi s máslem a šalvějí. Náplň připravená z ricotty a špenátu je jednou z nejjednodušších.
Nedávno jsem také o přípravě domácích plněných těstovin ravioli mluvila také ve Snídani s Novou ;-).
Existuje několik různých variant, jak tomu ostatně v Itálii (i kdekoliv na světě bývá). Někteří Italové například místo muškátovýho oříšku používají skořici, někdo zase naopak vůbec nepoužívá sýr.
Co budete kromě surovin potřebovat? Určitě kolečko na krájení těsta nebo ještě také prodávají různé formičky na vykrajování.
2 komentáře
[…] Před nějakou dobou jsem dostala pozvání do Snídaně s Novou, kde jsem měla jako téma přípravu domácích těstovin. Speciálně jsme se potom věnovali plněným ravioli s ricottou a špenátem. […]
[…] Pokud si je však budete chtít vyrobit doma, podívejte se na jeden z mých starších receptů na domácí ravioli s ricottou a špenátem nebo ke mně přijďte na kurz vaření italské kuchyně […]