Tagliatelle jsou jedny z mých neoblíbenějších těstovin, hlavně ty čerstvé nebo domácí. Tento recept je skvělá podzimní pochoutka, hlavně když nasbíráte čerstvé hřiby, ale můžete použít i žampióny. Tagliatelle se dají dělat takto na smetaně na několik způsobů, např. bez mletého masa jenom s houbami nebo se dá nahradit mleté maso italskou klobáskou „salsicciou„. Smetanu můžete použít tu klasická na vaření, ale mnohem lepší je to s italskou smetanou. Ta je hustší a není potřeba ji vařit, Italové ji přidávají na již hotové těstoviny.
Ingredience (pro 2 osoby):
300 g mletého masa
250 g čerstvých těstovin tagliatelle
cca 100 g hřibů nebo čerstvé žampióny, nakrájené na kousky
pepř a sůl
olivový olej
250 ml smetany
tvrdý strouhaný parmezán (např. Gran Moravia, Grana Padano apod.)
Postup:
Na olivovém oleji (cca 3 lžíce) dejte osmažíme houby společně s mletým masem. Osolíme a opepříme. Dáme vařit vodu na těstoviny, jakmile vře tak ji osolíme. Hotové těstoviny smícháme s masem, houbami, sýrem a smetanou (pokud použijete tu naši smetanu na vaření, tak je potřeba ji ještě se směsí povařit). Navrch ještě posypeme sýrem.
TIP: Pro opravdové labužníky – nahraďte olivový olej máslem. A pokud vám gurmánský zážitek ještě nestačil, tak si na stůl přichystejte ještě kvalitní italské víno.
ČAS: cca 30 minut