I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Antipasti (předkrmy)Aperitivo (aperitiv)Italské receptyRady a tipy k italské kuchyni

Tipy na rychlý italský aperitiv

Tipy na rychlý italský aperitiv

Miluji italské „antipasti“ neboli předkrmy, které se dokonale hodí k aperitivu. Italové tradičně popíjí k aperitivu jednoduché nápoje jako je např. víno, prosecco, cinzano ale také i různé koktejly. Mezi moje nejoblíbenější patří Spritz (recept najdete zde), ale vynikající je i třeba i typicky dámský koktejl Mimosa (recept najdete zde), který se v Itálii pije na den žen. Vrátíme se ale k přípravě antipastů. Jsou sami o sobě opravdová delikatesa, existují jich spousty. Smažené, pečené, grilované. Na bázi zeleniny, masa nebo ovoce. Často se mi stává, že nevím, jaký předkrm připravit a hlavně za co nejkratší dobu. Člověk nemá vždycky čas vařit složitější italské předrmy, tak mě napadlo, připravit dnes pro vás pár tipů jak na takový rychlý aperitiv, který se dá připravit během 30 minut 🙂 Samozřejmě kromě jídla nesmí chybět ani koktejl.

Trochu jsem zaimprovizovala a vytvořila koktejl ze třech známých alkoholických nápojů, které jsem zrovna měla doma: Martini, Aperol a Gin. A jak bývá u mě zvykem, dala jsem to ochutnat a shválit Italovi. Prošlo to a koktejl mu moc chutnal, takže ho můžu jen doporučit 🙂 První antipasto jsou jednoduché rolky z prosciutta a ricotty. Recept na bázi dvou surovin, který vám celkem zabere asi tak 5 minut času. Další jsou klasické bruschetty s opečenou pancettou (ty trvají zhruba stejně dlouho) a do třetice jsem vybrala smažené špenátové kuličky.  italský aperitiv

Koktejl s martini, aperolem a ginem

Ingredience:

2/3 martini
1/3 ginu
3-4 lžíce aperolu
1/2 citrónu
1/2 limetky

Postup: Do sklenice nalijte vychlazené martini, gin a aperol. Přidejte šťávu z citrónu a limetky. Zamíchejte a můžete podávat s plátkem limetky a citrónu.

Rolka z prosciutta a ricotty

Ingredience:

italská ricotta, cca 250g
italské prosciutto, cca 5 plátků

Postup: Doprostřed prosciutta vložte pomocí lžičky ricottu a rolku zabalte. 

TIP: Rolky můžete i nakrájet i na menší kousky. Skvěle se k nim hodí i čerstvá rucola!prosciutto a ricotta

Bruschetta s pancettou

Ingredience:

italská rustikální bageta, dle potřeby
pancetta, dle potřeby

Postup: Osmahněte do křupava pancettu, mezitím nakrájejte chléb na plátky o šířce cca 1 cm a dejte je péct do předem vyhřáté trouby na 150°C na cca 5 minut, dokud nejsou křehké. Položte na ně pancettu a podávejte teplé. 

TIP: Hotové bruschetty můžete ještě lehce zakápnout extra-panenským olivovým olejem. bruschetta a pancetta

Smažené špenátové kuličky

Ingredience:

špenát, dle potřeby
sůl
olej na smažení, nejlépe arašídový
vejce
mouka

Postup: Špenát uvařte v trošce osolené vody (cca tak 2cm na dně hrnce) velmi al dente (čili né úplně do měkka). Jakmile vychladne, vymačkejte z něj vodu, utvořte takovou kuličku a obalte je v mouce, pak ve vejci a smažte do zlatova v rozpáleném oleji. 

TIP: Špenát se dá takto usmažit i na olivovém oleji, na tyto kuličky stačí oleje opravdu docela málo. italský aperitiv špenát italský aperitiv a předkrmy

Tipy na rychlý italský aperitiv was last modified: 25 dubna, 2015 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Restaurace Pastař v Praze
následující článek
Involitini di prosciutto e ricotta (rolka z prosciutta a ricotty)

Mohlo by vás také zajímat

Tipy k italské kuchyni: Jak na výborné italské...

Penne al sugo freddo (penne se studenou omáčkou)

Insalata caprese..v jednoduchosti je chuť

Aperitivo moment (italský aperitiv)

Spaghetti integrali con pomodorini (celozrnné špagety s cherry...

Penne con pancetta e funghi champignon (penne s...

Farfalle s rajčaty a ricottou

Jak na domácí těstoviny

Spaghetti al pomodoro fresco (špagety s omáčkou z...

Italská menu alla fantazie..

1 vložit komentář

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...