I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Italské receptyItalské restaurace v ČR

Restaurace Pastař v Praze

Restaurace Pastař v Praze

Tento týden za mnou přijeli známí z Itálie a jak už tomu bývá zvykem, chtěli navštívit Prahu. Jak víme, Italové jsou docela vybíravý národ, hlavně co se jídla týče. Většina Italů, co znám, si v zahraničí zásadně vybírá italské restaurace. I když často s velkými obavami a doufají, že bude opravdu italská. Toto dilema často řeší tím, že restaurace nenavštíví vůbec, zato McDonalds je jistota, kde dostanou to samé, co v italské filiálce.

Nicméně my jsme vyrazili kolem řeky do jedné restaurace, která byla po cestě a zaujala nás. Jmenuje se Pastař a není to klasická restaurace, nýbrž i krámek, kde lze koupit typické italské potraviny jako jsou salsicce, italská vína, hotová suga, prosciutto atd. Na začátek musím říct, že místo působí velice příjemně, všechno je zde pěkně uspořádané, personál velmi milý a profesionální, a dokonce sem tam obsluhuje i majitel, takže opravdu příjemné překvapení.

Jelikož jsem špízovala opět tajně, jako vždy, nečekejte úžasné fotky 🙂

Jídelní lístek nám přinesli na velkém archu ve formátu A3 s moc pěkným designem (mám ráda tenhle druh papíru). Jídel bylo na výběr tak akorát, takže jsme se rozhodli celkem rychle.

Mario miluje české pivo, takže měl hned jasno, Tundra zvolila ovocný džus a já klasicky vodu. Předkrm jsem si vybrala pouze já, měla jsem za ten den opravdu hlad. Zaujal mne hned na první pohled tatarák podávaný s rucolou a bruschettou, zakápnutý olivovým olejem ochuceným lanýži. Bylo to vynikající a musím říct, že poslední dobou opravdu přicházím tataráku konečně na chuť 🙂 Olivový olej byl krásně voňavý, i když jak už víme, moc lanýžů v sobě nemá, ale to je klasika.

Bruschetta byla křupavá a opečená přesně jak má být. Vím, tentokrát nejsem moc kritická, ale opravdu když není co vytknout, tak i ráda pochválím.

První chod byl jasný – těstoviny. Zaujaly nás gnocchi s ragú z králíka. Bohužl stroj na gnocchi se zrovna rozbil, tak místo nich podávali fusilli. Moje skoro nejméně oblíbené těstoviny, takže jsem společně s Tundrou zkusila ravioli plněné masem a mandlemi s omáčkou z másla a červeného vína s kousky sladkých vinných hroznů. Mario zvolil nabízené fusilli s ragú z králičího masa.

Tentokrát jsem nechala názor na ostatních. Přeci jenom Italové mají těstoviny v dna. Oba byli velmi mile překvapeni a hrozně jsme si pochutnali. Já s Tundrou jsme obdivovaly originální chuť máslové omáčky. Máme v plánu něco podobného zkusit uvařit. Omáčka byla sladká a hrozny vína také. Nepřišly jsme na to, zda nebyly předtím naložené v cukru, protože byly opravdu hodně sladké a chutnaly skoro tak sladce jako višně. Ale višně to nebyly 🙂 Podle Tundry ale opravdu existují některé odrůdy vína, které mají hrozny s takto silnou, přirozeně sladkou chutí.

I Mariovi chutnalo jeho ragú. Nejvíce prý i to, že měl v omáčce kousky králičího masa. Parmezán nám sice nepřinesli, ale my ho ani vlastně nepotřebovali. K naší omáčce z másla a vína by se už ani nehodil a Mario se očividně obešel i bez něho 🙂

Na závěr bych tedy všem, kdo mají cestu do Prahy, tuto restauraci opravdu ráda doporučila. Je to jedna z mála, kde vaří opravdu dobře italské věci, nabízí pravé italské produkty a vaří z těch správných surovin. Takových je v Praze asi více, bohužel o to méně v Liberci.

Jedinou výtku, kterou si nakonec neodpustím, je venkovní tabule se špatnými nápisy. Vím, že majitel není Ital, ale Čech, ale pokud chce někdo mít italskou restauraci a má v pořádku napsané menu, tak by měl určitě dát do pořádku i venkovní tabuli 🙂 Tartufo s jedním F místo dvou a bufala s jedním L místo také dvou.

 recenze italská restaurace praha recenze italská restaurace praha recenze italská restaurace praha

Restaurace Pastař v Praze was last modified: 24 dubna, 2015 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Tipy k italské kuchyni: solení vody na těstoviny
následující článek
Tipy na rychlý italský aperitiv

Mohlo by vás také zajímat

Jak slaví Vánoce v Itálii?

Verdura al gratin (zapečená zelenina)

Velká soutěž o 6 vinných želatinek a mnoho...

Penne tricolore s omáčkou z čerstvých rajčat a...

Špagety s bazalkovým pestem

Crema di olive (olivový krém)

Melanzane alla parmigiana (zapečené lilky)

Mousse di ricotta con salsa di prugne (pěna...

Conchiglioni con ricotta e spinaci (zapečené těstoviny se...

Penne al sugo freddo (penne se studenou omáčkou)

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...