I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Gurmánské specialityItalské receptyPrimi (první chody)

Penne s lososem

Penne s lososem

Pokud máte doma lososa a nevíte co s ním, tento recept vás zaručeně potěší. Je velmi chutný, rychlý a když tam místo smetany dáte jogurt, tak i o něco lehčí. Jako druh těstovin doporučuji určitě penne, ale dobré mohou být i farfalle, nebo jiný druh krátkých těstovin.

penne s lososem

Ingredience (pro 2 osoby):
200 g těstovin penne (nebo jiné krátké těstoviny např. značky: Barilla, Alnatura, Riscossa)
pepř a sůl
asi 60 g másla
smetana na vaření (nebo bílý smetanový jogurt)
1 menší cibule, nakrájená na jemno
kousek čerstvého lososa, omytý a nakrájený na menší kousky
špetka hladkolisté petržele, nasekaná na jemno
menší hrst nastrouhaného parmezánu


Postup:

Necháme vařit vodu na těstoviny a osolíme ji, jakmile začne vřít.  Na pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme kousky lososa, cibuli a promícháme. Udržujeme mírný oheň.

Jakmile je losos i cibulka do opečená, přidáme do naší směsi smetanu (jogurt) a trošku parmezánu a na mírném ohni povaříme dokud nedostaneme hustší omáčku. Hotové těstoviny promícháme v pánvi s omáčkou. Podáváme posypané petrželkou (kdo má rád) a s troškou parmezánu.

penne s lososem

penne s lososem

penne s lososem

Penne s lososem was last modified: 30 září, 2016 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Penne s houbami – „Penne con funghi..“
následující článek
Penne s mletým masem – „Penne con la carne macinata..“

Mohlo by vás také zajímat

Spaghetti integrali con pomodorini (celozrnné špagety s cherry...

Frittata alla Burina (vaječná omeleta s ledovým salátem)

Mozzarelline fritte (smažené mozzarellky)

Budino di ricotta (ricottový dezert)

Spaghetti alle cozze (špagety se slávkami)

Rajčatová polévka s cuketou

Domácí pomerančová marmeláda

Smažené špenátové kuličky

Costolette di maiale con gelatina di vino (vepřová...

Insalata di pomodoro (rajčatový salát)

11 komentáře

Yanez 23/07/2013 - 18.55

Ještě jsem zapomněl; kdo by měl zájem, pár obrázků z „boje“ v kuchyni ke shlédnutí na http://yanez.rajce.idnes.cz/penne/ . 😉

Reply
Yanez 23/07/2013 - 18.51

Dnes měli v LIDLu čerstvého lososa, tak jsem si hned vzpomněl na tento recept, koupil ještě penne a jídlo zhotovil. Je to moc dobré. Na dvě porce je 250 g lososa až až. Na porci dávám většinou 80 g těstovin, bohatě to stačí. Takže jsem dal 160 g těstovin a příště musím dát více jogurtu, 150 g bylo málo, řekl bych. Když se to posypalo sýrem, působilo to suchým dojmem, ale na druhou stranu ryba i sýr na penne nádherně držel. Díky za tento recept, neboť doma chutnal všem. 🙂

Reply
admin 23/07/2013 - 20.09

Mám radost, že chutnal. Je to jeden z mých nejoblíbenějších receptů. Hlavně kvůli tomu, že se dá udělat jak s jogurtem tak i se smetanou (podle mě o trošku lepší) a obojí chutná s lososem naprosto skvěle a jak jogurt tak i smetana na sebe krásně pojí rybu. Jdu se mrknout na další fotky 🙂

Reply
Zuzka 13/07/2013 - 12.58

Tak jídlo jsem uvařila a už je také snědeno. Pro 3 lidi bohatě stačí tohle množství! Místo smetany jsem použila Gran Cucina (rostlinná varianta) a výsledek byl luxusní! :-)…

Reply
admin 14/07/2013 - 12.56

Super! Tak to mam velkou radost 😀

Reply
Zuzka 12/07/2013 - 12.53

Zůzo,
ještě mi poraď-toho lososa tam dáváš s kůží nebo bez? Co je lepší? Zítra se chystám vařit 😉

Reply
admin 12/07/2013 - 13.17

Jee tak to je super. Určitě bez kůže, jen čistý maso. Jinak když počkáš tak max.10 min, tak přidám speciálně pro tebe bruschetty 😀

Reply
Zuzka 05/07/2013 - 16.18

A jaký jogurt se dá do tohohle receptu použít-máš nějaký vyzkoušený?

Reply
admin 06/07/2013 - 7.45

Ted uz si presne znacku si nepamatuju. Ale staci ti jakejkoliv kvalitni ciste bilej smetanovej jogurt..

Reply
Zuzka 06/07/2013 - 10.52

A má být hutnější jako třeba Madeta? Jo, a ten recept je asi na 4 porce, viď?

Reply
admin 07/07/2013 - 18.26

Tak jsem koukala zuzi, ja pouzila smetanovy jogurt Korrekt, ktery maji v Globusu. Madeta nevim jaka je. Jinak recept je pro 2-3 osoby. Jeden losos samozrejme staci i pro 4. Zalezi kolik ho koupis. Ja pouzivam vetsinou celou rybu i s kostmi, takze az ho ocistim, tak toho masa nakonec zas tak moc neni. Taky zalezi kolik testovin ve 4 snite. Protoze ta omacka je musi vsechny obalit a testoviny nesmeji byt suche. Proto, kdybys na tohle mnozstvi ingredienci dala 500g testovin, tak pak budou suchy. Jinak nejlepsi je tehle recept se smetanou 🙂

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...