Dlouho jsem hledala v krámě moje oblíbené těstoviny tortiglioni až jsem našla elicoidali. Je to naprosto stejný druh těstovin, akorát jsou všechny trubky tak trochu zahnuté jako vrtule. Proč jsou tak dobré? Jsou široké a velké a skvěle se hodí k jakýmkoliv omáčkám nebo zapečené v troubě. Já je mám ráda s rajčatovou omáčkou, tuňákem a ančovičkama (můžete tam hodit i pár kapary). Je to takový letní jídlo, už proto že tuňák krásně voní mořem 🙂
Ingredience (pro 2 osoby):
– 350ml rajčatové „passaty“ (dobrá např. Valfrutta, Giana, Ortomio)
– 2 konzervy dobrého tuňáka
– pár plátků ančoviček (cca 5)
– jednu polévkovou lžíci kapary (není nutnost)
– olivový olej extrapanenský (já nejradši používám Farchioni)
– sůl, pepř a ŹÁDNÝ SÝR
– a samozřejmě těstoviny, tak 250g typu Elicoidali nebo Tortiglioni (já mám ráda značku Riscossa, Combino nebo Barilla)
Postup:
- dejte do menšího hrnce rajčatovou passatu, přidejte tuňáka, ančovičky a kapary
- nechte omáčku bublat na mírném ohni
- mezitím dejte vařit vodu na těstoviny
- omáčku čas od času promíchejte a dochuťte solí a pepřem
- do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny
- hotové těstoviny al dente zceďte (neprolévat studenou vodou!) a smíchejte s omáčkou
- podávejte s bílým vínem