Navazuji na předchozí článek o Desateru italských „přikázání“ a přináším vám zcela jedinečné „česko-italské“ menu z oficiálních stránek českých restaurací, jména radši ani uvádět nebudu. Tak všem přeju dobrou chuť! 🙂 Ráda uvítám i vaše fotky a zážitky s originálním italským menu 🙂
Fotky jsou pouze ilustrační.
– Gnocchi s bagetkou a česnekovým máslem? proč ne..všechno se k sobě tak náramně hodí…
– začátek by mohl někoho zmást, že to vypadá na italskou pizzu, ale ejhle..objeví se nám tu český hermelín!
– mýtus: Chilli con carne opravdu není pravé italské jídlo, ale pochází z Mexika
– kuřecí maso, kukuřice, smetana..typická italská kombinace reprezentující středozemní lehké a dietní jídlo
– tady je sestava ingrediencí ok..ale je to marghErita..
– info: ohledně použití parmezánu se vede stovky diskuzí v Itálii, většinou převahuje názor, že by se parmezán absolutně na pizzu dávat neměl, ale když to někomu chutná, tak si to tam může dávat, někteří Napoletánci si stojí za originální strukturou Margherity, kde se parmezán neobjevuje..no ale jsou i tací, kteří tvrdí, že na jihu itálie se na pizzu trochu parmezánu může nasypat
– opět ten hermelín
– proč ne, dáme tam i kari, pórek..co dům dá
– ano slavné masové kuličky dle američanů 🙂
– boloňské tagliatelle
– tortellini se šťouchanými bramborami, pecka!!
– bazalkové pesto s grilovanou zeleninou? Proč? snad stačí špagety ne…
– grilovaná zelenina je příloha
– asi chtěli napsat s PANCETTOU
– krůtími prsíčky bych si teda rozhodně už tak dobré houbové rizoto nezdobila
– jo a parmezán, parmesán nebo parmazán…kdoví..v Itálii vlastně existuje pouze Parmigiano (proslulá značka v celém svém názvu Parmigiano Reggiano)
– další příklad se steakem, moje oblíbená kombinace 🙂
– aaa..na můj oblíbený recept mi prosím nešahejte!! žádné kuře!! 🙁
– velmi oblíbená pizza Hawai..už ji tam někdo musel dát do meníčka 🙂
– klasika
3 komentáře
😀 Krásně jsem se pobavila. Na FB běhala nedávno ukázka jídelního lístku, kde měli ciabatu s prostitutem 😀
Super 🙂 tak to se mi ještě nestalo, ale musela to být sranda 🙂