Je to zase jeden z nejjednodušších italských receptů. Na přípravu stačí zhruba 15 – 20 minut, trošku oleje a chilli papričky. Je to jeden z mých oblíbených receptů. Houby se dají použít jak žampióny tak i čerstvě natrhané hřiby.
Ingredience:
– cca 300 g těstovin penne (Barilla, Panzani, Alnatura, Mamma Lucia)
– houby, buď čerstvě natrhané nebo z konzervy (doporučuji v přírodním nálevu, např. žampióny – nijak neochucené)
– parmezán
– cca 300 ml italského rajčatového protlaku (Globus, Tesco, Billa mají výborný italský protlak za dobrou cenu) – např. Ortomio, Valfrutta, Giana
– pepř, sůl, trošku chilli (kdo má rád), panenský olivový olej
Postup:
- do malého hrnce nalejeme račatový protlak, houby, kapku olivového oleje, osolíme, opepříme a nasypeme trošku chilli
- hrnec přikryjeme pokličkou a necháme na velmi mírném ohni vařit (čim déle necháte omáčku vařit, tím více dostane chuť hub – já ji v tomto receptu vařím cca 50 minut)
- potom dáme vařit vodu na těstoviny – vodu osolíme hrubou mořskou solí
- omáčku čas od času zamícháme a případně dosolíme či dopepříme
- až začne vřít voda, dáme vařit těstoviny a vyndáme je až budou „al dente“ – je potřeba je ochutnat a ne koukat na čas uvedný na obalu těstovin
- hotové těstoviny nakonec smícháme s omáčkou a podáváme posypané parmezánem