Jelikož jsem doma měla celou flašku prosecca, tak mi z minulého koktejlu Mimosa (recept tu) ještě něco zbylo a rozhodla jsem se toho využít a připravit si pro vás další vynikající koktejl! Tentokrát jsem se zaměřila na mé oblíbené citróny a limetky. Chtěla jsem oproti minulému receptu připravit něco ještě více osvěžujícího a tak mě napadlo udělat ho z rozdrcených kostek ledu.
Výsledek je totiž naprosto geniální, připomíná něco na způsob granity. Záleží kolik ledu se rozhodnete do koktejlu dát. Buď ho je lehce ochladíte nebo si vytvoříte ledovou tříšť jak se patří.
Ingredience (pro 4 osoby):
prosecco, 2 plné sklenice (já použila značku Panizzo od firmy Nonsolonero)
citrón, 3 kusy
limetka, 3 kusy
voda, 500 ml
cukr, 150 ml
pár lístků máty
spousta ledu
Postup:
V horké vodě rozpusťte cukr za stálého míchání a potom ho dejte stranou vychladit. Do mísy si připravte vymačkanou šťávu z citrónu a limetky, přidejte prosecco, vodu s cukrem a led. Všechno rozmixujte.
Můžete přidat nebo ubrat všechny ingredience dle chutě. Záleží na tom, pokud máte radši kyselejší nebo sladší chutě a jestli chcete mít spíše studenou šťávu nebo vyloženě ledovou tříšť. To je pak potřeba přidat co nejvíce ledu. Nakonec ozdobte sklenice lístky máty.
3 komentáře
Super tip, zkoušeli jsme minulý týden na grilovačce a všem moc chutnalo, děkuji.
Tak to mám radost! díky