V přímořském městě Fano mají jednu skvělou restauraci Pesce Azzurro. Není to ani tak restaurace, jako spíš takový bufet. Každý den tam mají nabídku jednoho kompletního menu, za které zaplatíte fixní částku. Je to takové konsorcium rybářů, takže každý den dostanete na talíř čerstvé ryby, které ráno nalovili. No a proč o tom mluvím, tenhle recept jsem si strašně oblíbila právě v téhle restauraci 🙂 Je strašně jednoduchý a neuvěřitelně dobrý! A co víc, člověk si doma může udělat italské těstoviny provoněné mořem a nemusí přitom nikam jezdit 🙂
Ingredience (pro 2 osoby):
- kvalitní italské těstoviny 250g (např. Barilla, Panzani, Mamma Lucia, Riscossa aj.)
- cizrna (postačí ty v plechovce, nálev vylejte) – cca půlka plechovky
- kvalitní tuňák (buď v olivovém oleji nebo v přírodním nálevu – radši používám ty v přírodním nálevu, aspoň si pak můžu do omáčky přidat svůj olivový olej, který znám)
- pasírovaná rajčata cca 300 ml („passata di pomodoro“ – např. Ortomio, Valfrutta aj.)
- extrapanenský olivový olej (nejlépe Monini, Farchioni, dobrý je i Ondoliva)
- sůl, pepř
Postup:
- do menšího hrnce nalijte rajčatovou passatu
- přidejte tuňáka, cizrnu, sůl, pepř a lžíci olivového oleje
- dejte vařit na mírný oheň, přikryjte pokličkou
- nechte omáčku bublat tak 40 min
- potom dejte vařit osolenou vodu na těstoviny
- až jsou těstoviny hotové „al dente“ tak je zceďte
- vypněte oheň u omáčky a smíchejte jí s těstovinami
- podávejte s bílým vínem a na parmezán zapoměňte 🙂 (na ryby se totiž zásadně nepoužívá!)
1 vložit komentář