I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Dolci (dezerty)Italské recepty

Gelato alla nocciola (domácí oříšková zmrzlina)

Gelato alla nocciola (domácí oříšková zmrzlina)

Pokud jste zrovna na dovolené v Itálii, můžete si italsky objednat zmrzlinu “gelato alla nocciola” a dostanete moji nejoblíbenější příchuť – z lískových oříšků. Pro ty z vás, kteří si ji chtějí připravit doma, tu mám skvělý recept!

Každý Ital ji připravuje trochu jinak. Osobně mě nejvíce zaujala varianta, kdy směs s vejcem, ořechy, cukrem a mlékem uvaříme v horké lázni (někdo ji totiž rovnou dává do zmrzlinovače bez předchozí tepelné úpravy). Já si tento postup zvolila, protože stále kojím a zatím si čerstvá vejce ještě netroufám jíst. Je to ale na vás co si vyberete.

Smetanu šlehám zvlášť a smíchám se směsí, kterou jsem nechala vychladnout v lednici. Můžete ale také podle alternativního postupu smíchat nevyšlehanou smetanu dohromady s ostatními ingrediencemi.

Na domácí zmrzlině se zmrzlinovačem je skvělé to, že si připravíte zmrzlinovou směs a necháte ji vychladit na asi 4 hodiny v lednici, nádobu necháte v mrazáku vychladit alespoň 24 hodin předem. Potom už směs jednoduše přelijete do zmrzlinovače, necháte ho udělat svou práci a domácí italská zmrzlina je na světě…A tahle je opravdu hodně oříšková!

Ingredience:

100 g lískových oříšků bez slupky
300 ml mléka
300 ml smetany
2 pytlíčky vanilkového cukru (nebo ještě lépe kousek vanilkového lusku)
130 g cukru
1 celé vejce

Postup:

Ořechy opražíme na pánvi a následně smícháme ještě teplé v mixéru společně s cukrem. V menším hrnci vyšleháme vejce. K vejci přidáme mléko a ořechy s cukrem a promícháme mixérem. Směs průběžně mícháme v horké lázni dokud nám nezhoustne. Necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu a následně vložíme tak na hodinu až dvě do lednice. 

Potom si vyšleháme smetanu a přidáme ji k naší ořechové směsi (mícháme odspodu směrem nahoru hezky pomalu). Následně ji dáme na asi 4 hodiny vychladit do lednice. Zbytek práce už za nás udělá zmrzlinovač 🙂 .

Skvělé pomocníky na přípravu zmrzliny můžete zakoupit na e-shopu Tescoma.cz

TIP: Vodní lázeň můžete připravit se dvěma hrnci (variant použitelných nádob je ale spousta). Jeden by měl být menší (v něm připravujeme naši směs) a druhý větší, do kterého nalijeme vodu do 2/3 maximálně. Voda musí být horká, ale neměla by vřít. Pokud se tak stane, můžeme přilít sklenici studené vody.

Určitě doporučuju vyrobit si doma domácí košíčky na zmrzlinu. Já si sehnala soupravu na jejich přípravu a chutnají úplně stejně jako v italské gelaterii.

ČAS: Příprava ořechové směsi trvá asi 15 minut. Potom necháme směs vystydnout, asi 1-2 hodiny. Nakonec nalijeme do zmrzlinovače, kde se připravuje dalších asi 30 minut.

domácí italská oříšková zmrzlina

domácí italská oříšková zmrzlina

domácí italská oříšková zmrzlina

 

Gelato alla nocciola (domácí oříšková zmrzlina) was last modified: 5 června, 2017 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Peperoni ripeni con carne macinata (plněné papriky s mletým masem)
následující článek
Crocchette di melanzane (krokety z lilků)

Mohlo by vás také zajímat

Tagliatelle con funghi, panna e carne macinata (tagliatelle...

Rajčatová polévka s fazolemi

Crêpe s čokoládovým krémem

Bruschetta con aglio/pomodoro (bruschetta s rajčaty/česnekem)

Polpette casalinghe al sugo (masové kuličky s rajčatovou...

Farfalle s rajčaty a ricottou

Affogato al Caffè…aneb co takhle spojit zmrzlinu a...

Video recept: Jak připravit domácí italský chléb

Polenta…aneb jídlo seveřanů a chudých

Cannelloni con ragú (plněné cannelloni s ragú)

5 komentáře

Vojta 01/06/2019 - 15.52

Krásný den,
chtěl jsem se zeptat, jestli jste zmrzku dělala v manuálním zmrzlinovači od Tescomy? Napadlo mi to pro to, že nádobu na výrobu zmrzliny v popisu necháváte chladit v mrazáku.

Díky za odpověď, Vojta

Reply
Zuzka 04/06/2019 - 19.45

Dobrý den, ne z Tescomy, ale z Lidlu 😉

Reply
Lucka88 03/06/2018 - 22.06

Blanšírované lískáče mám naštěstí doma, takže hned příští víkend tento recept s oříšky moc ráda vyzkouším. Dosud jsem jen pekla s ořechy podle stránek Pomodo, ale zmrzlinu jsem nenašla, to až tady tento skvělý recept. Děkuji a dám vědět, jak se podařilo. Lucie

Reply
Frigomat 21/06/2017 - 22.06

Holt domácí je domácí 🙂 vypadá skvěle, zkoušeli jste už také matcha zmrzlinu?

Reply
Zuzka 22/06/2017 - 16.37

Ještě nezkoušela..máte nějaký tip? 🙂

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Nadcházející akce

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející akce.

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1790

Víkendový kurz italštiny 2790 Kč

Autentické Toskánsko - 3900 Kč

Promotion Image

Gastro zájezd do Apulie - 3900 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

5 lekcí italštiny na Skypu 1750 Kč

Plakát motivy Itálie 690 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Bergamo – co vidět?

Promotion Image

e-book průvodce

Najděte si ubytování

Booking.com

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Instagram

Víkendový kurz italštiny jsme zakončili paradn Víkendový kurz italštiny jsme zakončili paradnim italským obědem 😍🇮🇹. Domácí plněné ravioli jsme zapili Spritzem🍹, proto nám ta Italstina taky tak dobře šla 😀. Na závěr jsme se probrali italským espressem ☕️a zajedli to domácím dezertem tiramisu. 🍰 Už se tesim na prosinec, poslední volné termíny pro tento rok!!!😉
#italskakuchyne #italianfood #italy🇮🇹 #italia #italskejidlo #italskerecepty #italstina #italstinaprozacatecniky #italstinahrou #italstina🇮🇹 #kurzy #kurzvareni #iloveitaly #blogger #bloggerlife #kurzitalstiny #kurzyliberec
Útržky z dnešního víkendového kurzu italšti Útržky z dnešního víkendového kurzu italštiny 🇮🇹😀 Skvělí lidé a úžasná atmosfera👌🍷. Zitra pokračujeme 😁.
#kurz #italstina #italsky #itálie #italskakuchyne #italiano #pasta #testoviny #liberec #akceliberec
Dneska sugo se salsicciou a domácí těstoviny. C Dneska sugo se salsicciou a domácí těstoviny. Co vaříte vy? 😀🇮🇹
#italskakuchyne #iloveitaly #salsiccia #varimeslaskou #varimedoma #pasta #testoviny
Na víkendovém kurzu italštiny jsme si poradně Na víkendovém kurzu italštiny jsme si poradně pochutnaly! Nechyběl ani letní Aperol Spritz🍹 a moje domácí italská pizza 😉🇮🇹. Pro individuální termín kurzu mi napište. Jinak další volné termíny najdete na e-shopu ➡️www.kamdoitalie.cz
A kam věšíte domácí tagliatelle vy? 😅 Tohl A kam věšíte domácí tagliatelle vy? 😅 Tohle místo používám běžně na zavěšení naběraček, ale teď se nám hodilo na mém #kurzvareni na domácí #testoviny 💁‍♀️🇮🇹
#italianfood #italskakuchyne #italskejidlo #italskerecepty #domacivyroba #domacitestoviny #bloggerlife #foodblogger #ioveitalyblog #italia #tagliatelle
Ze včerejšího kurzu vaření - domácí gnocchi Ze včerejšího kurzu vaření - domácí gnocchi 😍🇮🇹
#gnocchi #gnocchidipatate #gnocchirecipe #kurzy #kurzvareni #kurzyliberec #bloggerlife #cookingathome #cookingclass #domaci #domacivyroba #domacitestoviny #testoviny #italskakuchyne #italskejidlo #italskerecepty #italianfood #italianfood
Připravila jsem si pro vás krátké video s Připravila jsem si pro vás krátké video s ukázkou, jak může vypadat doma připravená pizza. Nepotřebujete pec na pizzu, postačí vám obyčejná trouba, základní ingredience, správný postup a ideálním pomocníkem je rozhodně pizza kámen.⠀
⠀
Správný postup přípravy a recept na italskou pizzu najdete v mém článku na blogu: https://buff.ly/3flsQqu.⠀
⠀
Kvalitní pizza kámen přímo z Itálie můžete zakoupit na mém e-shopu: https://buff.ly/2NMv7Ad.⠀
⠀
Více informací o pizza kameni, o jeho výhodách a proč na něm pizzu péct si můžete přečíst v mém článku na blogu: https://buff.ly/3fip4y2⠀
⠀
Do komentáře mi napište, jak se vám domácí pizza povedla ;-).
#pizzakamen #pizza #pizzatime #pizzalover #pizzahomemade #pizzaitaliana #makeingfood #homemadefood #iloveitalianfood #loveit #loveitaly #domacipizza #recepty #toprecepty #foodoftheday #italian #italskakuchyne #italskejidlo
Milujete krevety? Pokud ano, mám pro vás na blog Milujete krevety? Pokud ano, mám pro vás na blogu opravdu jednoduchý a zároveň vynikající recept na špagety s krevetami. Stačí nám pár základních surovin, abychom si tuto italskou přímořskou specialitu mohli připravit i u nás doma. 
Za skvělé ryby dekuju Filipovi z @pratele_lososa 😍🐠🐟🦈
#krevety #cerstveryby #blogiloveitaly #bloggerfood #fish #freshfish #spagety #spagetyrecept #spagetyskrevetami #spaghetticongamberi #gamberetti #italskakuchyne #italskerecepty #italskyblog #blogitaliano #blogoitalii #vitalii
Když si potřebuju připomenout Itálii, tak si d Když si potřebuju připomenout Itálii, tak si doma nejraději uvařím #ryby. Voní totiž mořem. Někdy u nás bývá velký problém sehnat #cerstveryby, alespoň v Liberci. Když myslím čerstvé, tak ideálně takové, které se neválí několik dní v regálu a nejsou pravidelně zamražované a znovu rozmrazované. Proto mám radost, ze jsem na svých #lekceitalštiny potkala žáka Filipa. Je to úžasný člověk, mladý kluk, co si splnil sen mít každý den na stolu opravdu čerstvé ryby! Začal je sám dovážet do Čech, hned ten samý den po výlovu. Vytvořil firmu @pratele_lososa, kterou chci tímto podpořit. Filipa znám už nějaký pátek a proto vím, že svou práci dělá opravdu s láskou, jako málokdo. Pokud chcete mít doma na talíři opravdu #cerstveryby, tak si je objednejte jedině u něj 😉🍤🐠 A recept na špagety bude brzy na blogu 😉🇮🇹 #ryby #spaghetti #spaghetticongamberi #gamberetti #krevety #spagetyskrevetami #cerstve #cerstveuvareno #italskerecepty #lekceitalštiny #blogoitalii #blogiloveitaly #italskakuchyne
Sledovat

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Lekce italštiny č.23 – kolik je hodin italsky

15/Lis/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú bramborové gnocchi cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italské restaurace koktejly kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tagliatelle tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
Booking.com
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru