Tak sem se rozhodla přidat už konečně nový recept, i když od Vánoc trávím čas zatím tím, že vše co si s přítelem uvaříme, znovu nafotím s mým novým Olympusem od Ježíška 🙂 Ale, protože nejíme každý den to samé, tak jsem k obědu tentokrát udělala naše milované gnocchi. Musim se přiznat, že nebyly domácí..kdo by taky měl čas se s nima přes svátky piplat, ale byly rozhodně výborné i ty naše kupované. Gnocchi jsou mým oblíbeným recept, zvlášť když se spojí chuť italské pancetty a čerstvých lístků bazalky.
Ingredience (pro 3 osoby):
-
500g domácích nebo kupovaných gnocchů (recept na domácí zde)
-
250g italské pancetty
-
sůl, pepř, olivový olej extra panenský
-
pár lístků čerstvé bazalky (pokud nemáte tak sušenou, ale ta čerstvá je stokrát lepší)
-
1 menší cibule
-
1/2 řapíkatého celeru
-
cca 500 ml pasírovaných rajčat (dobrá je např. Ortomio, Valfrutta) nebo loupaných
-
strouhaný parmezán nebo gran moravia
Postup:
- osmahněte na pánvi na olivovém oleji (cca 2 lžíce) cibulku a celer nakrájené nadrobno
- potom přidejte pancettu a osmažte vše dozlatova
- následně přidejte rajčata a bazalku
- nechte omáčku na malém ohni bublat cca 45min, v průběhu jí míchejte a dochuťte solí a pepřem
- potom dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí (omáčku nechte pořád bublat, dokud nebudou hotové gnocchi)
- do vroucí vody vložte gnocchi – až vyplavou, tak jsou hotové (trvá to asi 1 minutu, tak si nikam na dlouho neodbíhejte), vždycky je samozřejmě dobrý je ochutnat 🙂
- hotové gnocchi zceďte a smíchejte s vaší omáčkou
- a je hotovo..navrch už jen nasypte strouhaný parmezán dle libosti a zapijte to třeba sklenkou dobrého bílého vína
TIP: místo rajčatového protlaku můžete použít i rajčatovou omáčku s kousky rajčat (sugo a pezzettoni)