Rajčat není v italské kuchyni nikdy dost. Omáčky se dají dělat nejenom z pasírovaných rajčat, loupaných nebo čerstvých tradičních rajčat. Skvělé jsou totiž i z malých cherry rajčátek. Omáčka je opravdu velmi jednoduchá, základ má vlastně úplně stejný jako základní omáčka z čerstvých rajčat (recept zde). Jediný rozdíl je, že použijete cherry rajčátka, které necháte v celku a neloupete z nich slupku.
Rozhodla jsem se napsat pro vás i zdravější verzi receptu, takže dnes poprvé na stránky přivádím celozrnné těstoviny s rajčatovou omáčkou. Chuťově jsou vynikající a rozhodně těm klasickým nemají co závidět.
Ingredience (pro 1 osobu):
hrst cherry rajčátek
pár lístků bazalky
1 stroužek česneku
1/3 malé cibule
sůl, pepř, extra-panenský olivový olej (2 lžíce)
100g celozrnných těstovin (značka např. Barilla)
Postup:
Na olivovém oleji osmahněte rozmáčknutý česnek a cibuli nakrájenou nadrobno. Jakmile lehce zhnědnou, přidejte na rajčata nakrájená na čtvrtiny. Osolte a opepřete. Nechte omáčku pomalu bublat na mírném ohni. Mezitím si dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Pokud vám začne omáčka vysychat tak do ní čas od času přidejte trochu vody z těstovin a promíchejte. Hotové těstoviny al dente sceďte a promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané tvrdým italským sýrem např. Grana Padano, Gran Moravia atd.
1 vložit komentář