Tortellini se dají dělat na tisíce způsobů a existuje i jeden, který z nich udělá opravdovou delikatesu. Tortellini s máslem a šalvějí jsou jedním z příkladů jednoduchosti italské kuchyně a na druhé straně chutnají tak dobře, že se budete doma u stolu cítit jako v pětihvězdičkové restauraci!
Jako vždy základ jsou kvalitní suroviny, co doporučuji je především čerstvě natrhaná šalvěj (kdo nemá na zahrádce jako já, tak postačí i kupovaná nebo sušená) a pokud máte tak nějaké dobré máslo třeba rovnou z nějaké té farmy. Já jsem poslední dobou hodně spokojená s máslem z obchůdku Gran Moravia, máslo tam mají ručně nasekané a je to strašný rozdíl oproti tomu kupovanému v supermarketu!
Tortellini si buď udělejte doma, kdo má spoustu času na piplání se s tím, kdo ne tak doporučuju čerstvý těstoviny z nějakého dobrého krámku, v Liberci máme např. krámek za radnicí Buonissimo, připlatíte si ale zato je pak lepší výsledek. No a nakonec klasika parmezán nebo gran moravia tvrdý sýr, který se pak nastrouhá nahoru.
Ingredience (pro 2 osoby):
-
500g čerstvých těstovin tortellini, tortelloni nebo nejlépe ravioli (buď domácí nebo kupované – dobré má např. obchůdek Buonissimo za radnicí a nově teď i Gran Moravia)
-
cca 60g másla (výborné domácí máslo mají v Gran Moravia v Liberci – Pražská)
-
pár lístků čerstvé nebo sušené šalvěje (čerstvá je lepší) – já dávám tak 3 lístky
-
parmezán nebo gran moravia
Postup:
- dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí
- mezitím rozpustťe na pánvi máslo a dejte do něj osmahnout šalvěj (komu chutná nechá, komu ne tak potom na konci vyndá)
- do vroucí vody dejte vařit tortellini
- smíchejte hotové tortellini s omáčkou a posypte parmezánem