I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Italské receptyPrimi (první chody)

Tortellini al forno (zapečené tortellini)

Tortellini al forno (zapečené tortellini)

Zapečené tortellini se výborně hodí například na nedělní oběd, kdy máte přes den trochu víc času na jejich přípravu. Recept není nijak extra složitý, jen je prostě pracnější než třeba „aglio olio“. Komu se bude chít do domácíh tortellinů, tak má můj obdiv 🙂 já si pro změnu tenhle víkend z lenosti koupila. Nejlepší tortellini jsou s masovou náplní, pokud možno čerstvé (mají např. v Gran Moravia), dobré tortellini se dají dneska sehnat snad už všude. Samozřejmě můžete použít i ty s ricottou a špenátem, ale masové jsou prostě k masovému ragu chutnější.

Nejdůležitější na tomhle receptu je omáčka. Čím lepší bude vaše „sugo„, tím lepší budou v závěru těstoviny. Na tenhle recept se nejvíce hodí domácí ragú. Já použila loupaná rajčata + trochu rajčatové passaty. Maso jsem dala na půl hovězí a vepřové. Vývar jsem tam tentorkát nedávala.

zapečené tortellini

Ingredience: (pro 6 osob)

  • 750g čerstvých těstovin tortellini plněné prosciuttem nebo jiným masem (mají např. v malém italském obchůdku Benissimo v Liberci, tortellini prodává ale i Globus, Kaufland a Billa) – raději vybírejte pouze ty vyrobené v Itálii nebo si udělejte domácí
  • cca 600 ml italského rajčatové passaty (např. Ortomio, Valfrutta, Giana a jiné) nebo loupaná rajčata (má např. Kaufland, Billa, Albert)
  • 100 – 150g strouhaného sýra Gran Moravia
  • panenský olivový olej, sůl, pepř
  • cca 500g mletého masa (míchané vepřové napůl s hovězím)
  • 1 čerstvé rajče
  • zeleninový základ: řapíkatý celer, cibule a mrkev
  • kousek másla
  • červené víno
  • 1 balení mozzarelly

Příprava:

  • dejte do většího hrnce na drobno nakrájenou zeleninu a osmahněte ji na rozpuštěném másle
  • potom přidejte maso, jemně ho osolte a opepřete a zalijte trochou olivového oleje
  • maso pečte na středním ohni dokud nedostane nahnědlou barvu
  • hotové maso zalijte trochou vína (cca 1dc) a nechte ho vypařit
  • pak přidejte rajčatovou passatu nebo loupaná rajčata 
  • hrnec zakryjte pokličkou a nechte omáčku na velmi mírném ohni vařit (omáčka by měla trošku bublat) min.1hodinu (průběžně míchejte a dochuťte solí a pepřem)
  • dejte vařit vodu na těstoviny – osolte jí hrubou mořskou solí (doporučuji hodně hluboký hrnec, ale nevyplňujte ho až po okraj vodou, aby se vám tam tortellini vešly až nabobtnají, ale zase aby se vám voda z hrnce nevylila)
  • do vroucí vody vhoďte těstoviny a nechte cca 2-3 minuty vařit – nevařtit úplně do měkka, Tortellini se potom dodělají ve troubě
  • hotové tortellini vložte do pekáče a smíchejte pořádně s vaší omáčkou
  • navrch přidejte čerstvé rajče nakrájené na malé kousky
  • navrch vše pořádně posypte mozzarellou natrhanou na kousky a nastrouhaným Gran Moravia
  • vložte pekáč do trouby – doprostřed na cca 180 stupňů na 40 minut

TIP: výborné jsou tortellini, když do omáčky ještě přidáte trochu smetany

suroviny na tortellini ingredience na ragú máslo gran moravia pečená zelenina mleté maso červené víno omáčka na těstoviny těstoviny tortellini zapečené tortellini zapečené plněné tortellinizapečené plněné tortellini zapečené plněné tortellini

Tortellini al forno (zapečené tortellini) was last modified: 10 března, 2015 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Crema di olive (olivový krém)
následující článek
Ragú

Mohlo by vás také zajímat

Risotto alla parmigiana (parmezánové rizoto)

Pizza

Melanzane alla parmigiana (zapečené lilky)

Spaghetti alla carbonara…skvělá římská specialita

Videolekce italštiny – předložka DA

Peperoni ripeni con carne macinata (plněné papriky s...

Crema di olive (olivový krém)

Ravioli al burro e salvia (ravioli s máslem...

Penne se smetanou, houbami a salsicciou

Olive all´ascolana

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...