Velmi jednoduchý recept s mými oblíbenými gnocchi. Ty můžete buď koupit nebo udělat domácí gnocchi. Ty jsou sice pracnější, ale za to o dost lepší než kupované.
Tento první chod je ideální třeba na oběd, když pospícháte. Zabere vám totiž opravdu chvilku. Gnocchi jsou velmi syté, proto vám jich stačí docela málo. Ale samozřejmě záleží na každém, kolik jich zvládne 🙂 .
Ingredience (pro 2 osoby):
asi 200 g gnocchi
prosciutto cotto (jakákoliv šunka, buď plátky nebo v celku nakrájená na kostky)
1 konzerva hrášku
1 balení smetany na vaření
nastrouhaný parmezán (či plátky na ozdobu – např. Gran Moravia, Grana Padano)
2 lžíce olivového oleje (může být nahrazen i kostkou másla)
Postup:
Na oleji osmahneme šunku, přidáme hrášek a po pár minutách přidáme smetanu. Necháme na mírném ohni zhoustnout. Dochutíme solí a pepřem. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, jakmile vře tak ji osolíme. Přidáme gnocchi a vaříme asi 1 minutu, dokud nevyplavou na hladinu. Scedíme je a smícháme je s naší směsí, ještě trochu opepříme, přidáme nastrouhaný sýr a vše pořádně promícháme.
ČAS: recept zabere celkem asi 30 min.