Affogato al Caffè, jak už je z názvu zřejmé, je dezert na bázi kafe. A jak tomu v italské kuchyni bývá, je tím míněno espresso nebo prostě italské kafe (více o kafi zde).
Postup je strašně jednoduchý. Jakou zmrzlinu použít? Nejvíce se k tomu hodí zmrzliny typu krémová, vanilková, někdo používá i pistáciovou nebo stracciatellu.
A co s kafem? Pokud nemáte doma žádný klasický kávovar, kterém můžete připravit espresso, tak doporučuju koupit přímo ten malý italský, říká se mu „Moka“.
Pokud jste ho nikdy nepoužívali tak se toho nebojte, je to snadný. Odšroubujete dolní část, nalijete tam vodu skoro po okraj, do sítka nasypete kafe a lehce upěchujete, zavřete a dáte na plotnu (plyn nebo elektrika to je jedno) dokud kafe nezačne silně bublat.
Ingredience:
vanilková zmrzlina (cca 2 kopečky na osobu)
italské kafe (jeden jejich hrníček) – já jsem použila italské kafe značky Hardy od Nonsolonero
ušlehaná smetana
hořká čokoláda
Postup:
Našleháme si smetanu. Vezmeme nějaký kalíšek nebo pohár a dáme do něj dva kopečky zmrzliny. Uděláme kafe a dokud je ještě horké, tak jím zalijeme zmrzlinu. Nakonec můžmee náš pohár ještě ozdobit smetanou a nastrouhanou čokoládou.
2 komentáře
Ahoj, jmenuji se Klára.
Momentálně studuju na Univerzitě v Hradci Králové obor Sociální pedagogika.
V rámci diplomové práce se soustředím na trávení volného času dívek a žen, které píšou internetový blog nebo natáčejí videa na youtube.
Moc tě prosím o vyplnění dotazníku, který tě doufám bude i bavit.
Pokud je to možné, prosím i o rozšíření dotazníku mezi další blogerky a youtuberky, celkem bych potřebovala získat alespoň 100 vyplněných dotazníků.
Pro vyplňování klikni na odkaz.
http://youtube-a-internetovy-blog.vyplnto.cz/
Moc děkuji a přeji hezké svátky
Klára
Mňaaam!
Zvu tě na mou giveaway o super skřipce do vlasů – http://talktomymoustache.blogspot.cz/2014/11/linziclip-giveaway.html 🙂 <3