I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Italské receptyPrimi (první chody)vegetariánské recepty

Rajčatová polévka s fazolemi

Rajčatová polévka s fazolemi

Dalším zimní receptem, který mě za dnešního chladného počasí napad je opět italská polévka. Tentokrát je to rajčatová polévka s fazolemi, jedna z mých neoblíbenějších. Není to rajská polévka jak jí znáte v českých jídelnách. Tahle je sytá, zdravá a krásně voňavá 🙂

Recept je velmi jednoduchý a je zapotřebí jen pár základních ingrediencí. V Itálii na ni narazíte pouze v zimním období a ne ve všech regionech, jak už bývá v italské kuchyni zvykem. Já jsem se s ní setkala v Umbrii.

italská rajčatová polévka

Ingredience (pro 2-4 osoby):

italská pasírovaná rajčata cca 150 – 200 g („passata di pomodoro“) nebo plechovka loupaných
1-2 konzervy bílých fazolí (velké nebo malé, je to dobré s obojím) 
olivový olej
sůl a pepř
cibule, oloupaná
1 stroužek česneku, oloupaný

malé těstoviny do polévky (nejlépe Ditalini Rigati od Barilly, pokud neseženete tak jiné malé krátké těstoviny, já použila písmenka od Panzani – „Alfabeto“ nebo stačí nalámat špagety na asi 3 cm dlouhé kousky)
bílý italský chléb
strouhaný parmezán (např. Gran Moravia)

Postup:

Vezmeme si střední hrnec a nalijeme do něj fazole (i s nálevem) – pro 2 osoby většinou stačí 1 konzerva. Fazole pokapeme trochou olivového oleje, opepříme a osolíme, dáme vařit na mírný oheň na asi 5 min, mícháme. Přidáme pasírovaná rajčata. Necháme bublat na mírném ohni cca 15 min. Hrnec dolijeme horkou vodou. Do polévky vložíme celou cibuli a česnek.
Polévka se vaří asi další 1 hodinu (jedině tak dostane to správné aroma a rajčatovou chuť). Můžeme dochutit bujónem (zeleninový nebo masový), já tedy raději dochucuji pouze solí. Do hotové polévky dejte ještě vařit těstoviny, jakmile jsou „al dente“ oheň vypneme a můžeme podávat posypané strouhaným sýrem a s bílým italským chlebem.

ingredicence polévka z rajčat a fazolí polévka z rajčat a fazolíitalská rajčatová polévka italská rajčatová polévka

Rajčatová polévka s fazolemi was last modified: 5 ledna, 2016 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Tortellini in brodo (tortellini ve vývaru)
následující článek
Jaké rajčatové omáčky existují v Itálii?

Mohlo by vás také zajímat

Podpořte mne na Patreonu

Těstoviny se smetanou – hrášek a šunka..

Jednoduchý salát s cherry rajčaty a bazalkou

Pappardelle con tartufo..Čerstvé těstoviny pappardelle s černým lanýžem

Těstoviny s pestem z pečených paprik (výherní recept...

Videolekce italštiny – plněné ravioli s ricottou a...

Penne tricolore s omáčkou z čerstvých rajčat a...

Tortellini con gorgonzola e noci (tortellini s gorgonzolou...

Italská polévka minestrone

Cosce di pollo in padella (pečená kuřecí stehna)

2 komentáře

Yanez 30/08/2013 - 16.36

Tak jsem vyzkoušel i tuto rajskou polévku. Dle mého názoru, prostě, kde je základ rajče, je dobré vše. 😀

Udělal jsem i „lehčí“ verzi, bez těstovin. Sytící účinek této rajské polévky a fazolí je i tak maximální a chuť je výborná. Mimochodem, jak vidím fazole, vždy se mi vybaví Mario Girotti, pardon, Terence Hill a jeho oblíbená strava ve filmech (hlavně westernech). 🙂

Reply
Angelis 31/08/2013 - 18.53

JJ da se to udělat i takhle bez těstovin a je to stejně dobrý! 🙂 Jinak když se mkrneš na internet..tak určitě na italskejch stránkách najdeš na googlu recept na „fagioli alla Bud nebo Terence“, jinak se originálně jmenuje „fagioli all´ucelletto“ 🙂 Ještě jsem je teda nikdy nezkoušela..ale mám recept, kterej časem přidám..Fazolky se sugem od tchána 🙂

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...