I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Italské receptyPrimi (první chody)vegetariánské recepty

Rajčatová polévka s fazolemi

Rajčatová polévka s fazolemi

Dalším zimní receptem, který mě za dnešního chladného počasí napad je opět italská polévka. Tentokrát je to rajčatová polévka s fazolemi, jedna z mých neoblíbenějších. Není to rajská polévka jak jí znáte v českých jídelnách. Tahle je sytá, zdravá a krásně voňavá 🙂

Recept je velmi jednoduchý a je zapotřebí jen pár základních ingrediencí. V Itálii na ni narazíte pouze v zimním období a ne ve všech regionech, jak už bývá v italské kuchyni zvykem. Já jsem se s ní setkala v Umbrii.

italská rajčatová polévka

Ingredience (pro 2-4 osoby):

italská pasírovaná rajčata cca 150 – 200 g (“passata di pomodoro”) nebo plechovka loupaných
1-2 konzervy bílých fazolí (velké nebo malé, je to dobré s obojím) 
olivový olej
sůl a pepř
cibule, oloupaná
1 stroužek česneku, oloupaný

malé těstoviny do polévky (nejlépe Ditalini Rigati od Barilly, pokud neseženete tak jiné malé krátké těstoviny, já použila písmenka od Panzani – “Alfabeto” nebo stačí nalámat špagety na asi 3 cm dlouhé kousky)
bílý italský chléb
strouhaný parmezán (např. Gran Moravia)

Postup:

Vezmeme si střední hrnec a nalijeme do něj fazole (i s nálevem) – pro 2 osoby většinou stačí 1 konzerva. Fazole pokapeme trochou olivového oleje, opepříme a osolíme, dáme vařit na mírný oheň na asi 5 min, mícháme. Přidáme pasírovaná rajčata. Necháme bublat na mírném ohni cca 15 min. Hrnec dolijeme horkou vodou. Do polévky vložíme celou cibuli a česnek.
Polévka se vaří asi další 1 hodinu (jedině tak dostane to správné aroma a rajčatovou chuť). Můžeme dochutit bujónem (zeleninový nebo masový), já tedy raději dochucuji pouze solí. Do hotové polévky dejte ještě vařit těstoviny, jakmile jsou „al dente“ oheň vypneme a můžeme podávat posypané strouhaným sýrem a s bílým italským chlebem.

ingredicence polévka z rajčat a fazolí polévka z rajčat a fazolíitalská rajčatová polévka italská rajčatová polévka

Rajčatová polévka s fazolemi was last modified: 5 ledna, 2016 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Tortellini in brodo (tortellini ve vývaru)
následující článek
Jaké rajčatové omáčky existují v Itálii?

Mohlo by vás také zajímat

Smažené špenátové kuličky

Fagiolini con aglio (fazolky s česnekem)

Frittata al tartufo (omeleta s lanýži)

Tortelli di zucca (dýňové tortelli)

Pasta in bianco (těstoviny s olivovým olejem a...

Insalata di pomodoro (rajčatový salát)

Penne se smetanou, houbami a salsicciou

Insalata caprese..v jednoduchosti je chuť

Penne s mozzarellou a rajčaty

Pizza

2 komentáře

Yanez 30/08/2013 - 16.36

Tak jsem vyzkoušel i tuto rajskou polévku. Dle mého názoru, prostě, kde je základ rajče, je dobré vše. 😀

Udělal jsem i “lehčí” verzi, bez těstovin. Sytící účinek této rajské polévky a fazolí je i tak maximální a chuť je výborná. Mimochodem, jak vidím fazole, vždy se mi vybaví Mario Girotti, pardon, Terence Hill a jeho oblíbená strava ve filmech (hlavně westernech). 🙂

Reply
Angelis 31/08/2013 - 18.53

JJ da se to udělat i takhle bez těstovin a je to stejně dobrý! 🙂 Jinak když se mkrneš na internet..tak určitě na italskejch stránkách najdeš na googlu recept na “fagioli alla Bud nebo Terence”, jinak se originálně jmenuje “fagioli all´ucelletto” 🙂 Ještě jsem je teda nikdy nezkoušela..ale mám recept, kterej časem přidám..Fazolky se sugem od tchána 🙂

Reply

Napsat komentář: Angelis Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Nadcházející akce

V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející akce.

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1790 Kč

Víkendový kurz italštiny 2790 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

5 lekcí italštiny na Skypu 1900 Kč

Plakát motivy Itálie 690 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Bergamo – co vidět?

Promotion Image

e-book průvodce

Najděte si ubytování

Booking.com

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Instagram

Víkendový kurz italštiny jsme zakončili paradn Víkendový kurz italštiny jsme zakončili paradnim italským obědem 😍🇮🇹. Domácí plněné ravioli jsme zapili Spritzem🍹, proto nám ta Italstina taky tak dobře šla 😀. Na závěr jsme se probrali italským espressem ☕️a zajedli to domácím dezertem tiramisu. 🍰 Už se tesim na prosinec, poslední volné termíny pro tento rok!!!😉
#italskakuchyne #italianfood #italy🇮🇹 #italia #italskejidlo #italskerecepty #italstina #italstinaprozacatecniky #italstinahrou #italstina🇮🇹 #kurzy #kurzvareni #iloveitaly #blogger #bloggerlife #kurzitalstiny #kurzyliberec
Útržky z dnešního víkendového kurzu italšti Útržky z dnešního víkendového kurzu italštiny 🇮🇹😀 Skvělí lidé a úžasná atmosfera👌🍷. Zitra pokračujeme 😁.
#kurz #italstina #italsky #itálie #italskakuchyne #italiano #pasta #testoviny #liberec #akceliberec
Dneska sugo se salsicciou a domácí těstoviny. C Dneska sugo se salsicciou a domácí těstoviny. Co vaříte vy? 😀🇮🇹
#italskakuchyne #iloveitaly #salsiccia #varimeslaskou #varimedoma #pasta #testoviny
Na víkendovém kurzu italštiny jsme si poradně Na víkendovém kurzu italštiny jsme si poradně pochutnaly! Nechyběl ani letní Aperol Spritz🍹 a moje domácí italská pizza 😉🇮🇹. Pro individuální termín kurzu mi napište. Jinak další volné termíny najdete na e-shopu ➡️www.kamdoitalie.cz
A kam věšíte domácí tagliatelle vy? 😅 Tohl A kam věšíte domácí tagliatelle vy? 😅 Tohle místo používám běžně na zavěšení naběraček, ale teď se nám hodilo na mém #kurzvareni na domácí #testoviny 💁‍♀️🇮🇹
#italianfood #italskakuchyne #italskejidlo #italskerecepty #domacivyroba #domacitestoviny #bloggerlife #foodblogger #ioveitalyblog #italia #tagliatelle
Ze včerejšího kurzu vaření - domácí gnocchi Ze včerejšího kurzu vaření - domácí gnocchi 😍🇮🇹
#gnocchi #gnocchidipatate #gnocchirecipe #kurzy #kurzvareni #kurzyliberec #bloggerlife #cookingathome #cookingclass #domaci #domacivyroba #domacitestoviny #testoviny #italskakuchyne #italskejidlo #italskerecepty #italianfood #italianfood
Připravila jsem si pro vás krátké video s Připravila jsem si pro vás krátké video s ukázkou, jak může vypadat doma připravená pizza. Nepotřebujete pec na pizzu, postačí vám obyčejná trouba, základní ingredience, správný postup a ideálním pomocníkem je rozhodně pizza kámen.⠀
⠀
Správný postup přípravy a recept na italskou pizzu najdete v mém článku na blogu: https://buff.ly/3flsQqu.⠀
⠀
Kvalitní pizza kámen přímo z Itálie můžete zakoupit na mém e-shopu: https://buff.ly/2NMv7Ad.⠀
⠀
Více informací o pizza kameni, o jeho výhodách a proč na něm pizzu péct si můžete přečíst v mém článku na blogu: https://buff.ly/3fip4y2⠀
⠀
Do komentáře mi napište, jak se vám domácí pizza povedla ;-).
#pizzakamen #pizza #pizzatime #pizzalover #pizzahomemade #pizzaitaliana #makeingfood #homemadefood #iloveitalianfood #loveit #loveitaly #domacipizza #recepty #toprecepty #foodoftheday #italian #italskakuchyne #italskejidlo
Milujete krevety? Pokud ano, mám pro vás na blog Milujete krevety? Pokud ano, mám pro vás na blogu opravdu jednoduchý a zároveň vynikající recept na špagety s krevetami. Stačí nám pár základních surovin, abychom si tuto italskou přímořskou specialitu mohli připravit i u nás doma. 
Za skvělé ryby dekuju Filipovi z @pratele_lososa 😍🐠🐟🦈
#krevety #cerstveryby #blogiloveitaly #bloggerfood #fish #freshfish #spagety #spagetyrecept #spagetyskrevetami #spaghetticongamberi #gamberetti #italskakuchyne #italskerecepty #italskyblog #blogitaliano #blogoitalii #vitalii
Když si potřebuju připomenout Itálii, tak si d Když si potřebuju připomenout Itálii, tak si doma nejraději uvařím #ryby. Voní totiž mořem. Někdy u nás bývá velký problém sehnat #cerstveryby, alespoň v Liberci. Když myslím čerstvé, tak ideálně takové, které se neválí několik dní v regálu a nejsou pravidelně zamražované a znovu rozmrazované. Proto mám radost, ze jsem na svých #lekceitalštiny potkala žáka Filipa. Je to úžasný člověk, mladý kluk, co si splnil sen mít každý den na stolu opravdu čerstvé ryby! Začal je sám dovážet do Čech, hned ten samý den po výlovu. Vytvořil firmu @pratele_lososa, kterou chci tímto podpořit. Filipa znám už nějaký pátek a proto vím, že svou práci dělá opravdu s láskou, jako málokdo. Pokud chcete mít doma na talíři opravdu #cerstveryby, tak si je objednejte jedině u něj 😉🍤🐠 A recept na špagety bude brzy na blogu 😉🇮🇹 #ryby #spaghetti #spaghetticongamberi #gamberetti #krevety #spagetyskrevetami #cerstve #cerstveuvareno #italskerecepty #lekceitalštiny #blogoitalii #blogiloveitaly #italskakuchyne
Sledovat

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Lekce italštiny č.23 – kolik je hodin italsky

15/Lis/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú bramborové gnocchi cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tagliatelle tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
Booking.com
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru