Co s čerstvým lososem, když ho nechcete grilovat nebo dát do salátu? Dejte si ho s těstovinami! Přidejte smetanu a strouhaný sýr a máte zaděláno na výborný oběd, který chutná snad úplně všem! 🙂 Postup je hrozně jednoduchý a ingrediencí potřebujete opravdu jen málo.
Ingredience (pro 2 osoby):
- 300g krátkých těstovin typu penne (značka Barilla, Riscossa, Combino aj. italské)
- čerstvý losos (množství odhadněte, podle toho jak moc vám chutná)
- máslo (bude stačit malá kostka na osmahnutí cibule)
- 1 menší cibule
- smetana cca 150 ml (můžete nahradit i bílým smetanovým jogurtem, pokud máte pocit, že to bude dietnější 🙂 )
- sůl, pepř
- strouhaný sýr Gran Moravia
Postup:
- cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte jí na rozpuštěném másle společně s lososem nakrájeným na menší kousky
- směs trochu osolte
- mezitím dejte vařit osolenou vodu na těstoviny (používejte hrubou mořskou sůl)
- osmahlou směs v pánvi zalijte smetanou a na mírném plameni průběžně míchejte a trochu opepřete
- mezitím uvařte těstoviny „al dente“ a zceďte je (neprolévat studenou vodou)
- těstoviny smíchejte s omáčkou, která mezitím krásně zhoustla a přidejte sýr a všechno pořádně promíchejte
- podávejte posypané ještě trochou sýra 🙂