Dneska jsem si pro vás připravila opravdu rychlý recept, který vás příjemně zasytí a budete k němu potřebovat jen pár základních ingrediencí. Tuto vaječnou omeletu můžeme podávat jako předkrm nebo i jako hlavní chod.
Tato frittata pochází z regionu Lazio, konkrétně z Říma. Jedná se o tradiční recept, který kdysi připravovali chudí vesničané ze surovin, které zrovna měli k dispozici, z úrody kterou vlastníma rukama sklidili.
Ingredience (pro 1 osobu):
1-2 vejce
hrst ledového salátu, omytého a nasekaného na proužky
1 lžíce sýra pecorino (ideálně pecorino romano)
olivový olej
sůl a pepř
Postup:
V misce rozšleháme vejce, přidáme sýr, sůl, pepř a salát. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a nalijeme do ní směs. Opečeme nejprve z jedné strany, potom omeletu obrátíme a opečeme z druhé. Podáváme teplé.
2 komentáře
Mňamka, vyskúšam doma. Len s tým syrom bude problém. Vyskúšam pozrieť.
Kdyžtak můžete pecorino nahradit parmezánem 🙂