I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Italské receptyRady a tipy k italské kuchyni

Tipy k italské kuchyni: solení vody na těstoviny

Tipy k italské kuchyni: solení vody na těstoviny

Jak víte, momentálně probíhá soutěž o láhev italského prosecca, kde jsem položila soutěžní otázku s tím, jaké články byste více uvítali na mých stránkách. Odpovědí je opravdu moc, takže začnu pomalu splňovat přání všech. Ale samozřejmě to nepůjde hned najednou 🙂

Ráda bych tedy zahájila kromě receptů i sérii tipů k italské kuchyni. Ráda bych to vzala formou stručných bodů, které budou doufám jasné a hlavně vám co nejvíce pomůžou se v italské kuchyni orientovat. Snadno a přehledně 🙂

První věcí, které bych se chtěla věnovat je solení. Už tolikrát omílané téma a stále se v něm vedou dlouhé debaty, i po celé Itálii. Ano, i někteří Italové mají problém dobře osolit vodu na těstoviny. Dlouho jsem pro vás zkoumala ty nejjednodušší rady, právě od Italů. Protože já to dělám už ze zvyku, od oka. Taky mám dost malé dlaně, a říct vám ať tam hodíte plnou hrst soli vám moc nepomůže, protože nikdo tak malé ruce jako já asi nemá 🙂

Proto jsem se spíše v tomto tématu soustředila na zaběhlé metody měření množství soli pro začátečníky a ostatní, kteří si s tím neví rady. Ostatně taková má největší rada asi zní, solte nejdříve méně, protože dosolit těstoviny se dá, kdežto naopak to opravdu nejde.

Těstoviny proto určitě ochutnejte a nenechte osudu podle nějakých „daných“ pravidel. Dost se totiž množství soli může lišit i v závislosti na tom, jaké jídlo vlastně vaříte. Pokud budete dělat hodně slanou omáčku, tak se většinou soli dává o kus méně, aby finální jídlo nebylo prostě přesolené.

Vyvarujte se tradiční špetce jemné soli, naopak naučte se používat hrubou mořskou sůl a solit ve větším množství. Takže ty asi nejdůležitější rady a tipy k solení máte zde:

solení těstovin

Tipy k italské kuchyni: solení vody na těstoviny was last modified: 23 dubna, 2015 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Cotolette di melanzane (smažené lilky)
následující článek
Restaurace Pastař v Praze

Mohlo by vás také zajímat

Bruschetta al pomodoro (bruschetta s rajčaty)

Risotto alla milanese (milánské rizoto)

Rajčatová polévka s fazolemi

Jak na domácí těstoviny

Pesto genovese (bazalkové pesto)

Gelato ai mirtilli (domácí borůvková zmrzlina)

Olivový olej Bonamini…obrovské překvapení aneb odpoledne naplněné radostí

Mostarda di Mantova

Spaghetti alla puttanesca

Italská polévka minestrone

1 vložit komentář

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Pizza Quattro Formaggi (sýrová pizza)

    16/10/2017

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...