Jak víte, momentálně probíhá soutěž o láhev italského prosecca, kde jsem položila soutěžní otázku s tím, jaké články byste více uvítali na mých stránkách. Odpovědí je opravdu moc, takže začnu pomalu splňovat přání všech. Ale samozřejmě to nepůjde hned najednou 🙂
Ráda bych tedy zahájila kromě receptů i sérii tipů k italské kuchyni. Ráda bych to vzala formou stručných bodů, které budou doufám jasné a hlavně vám co nejvíce pomůžou se v italské kuchyni orientovat. Snadno a přehledně 🙂
První věcí, které bych se chtěla věnovat je solení. Už tolikrát omílané téma a stále se v něm vedou dlouhé debaty, i po celé Itálii. Ano, i někteří Italové mají problém dobře osolit vodu na těstoviny. Dlouho jsem pro vás zkoumala ty nejjednodušší rady, právě od Italů. Protože já to dělám už ze zvyku, od oka. Taky mám dost malé dlaně, a říct vám ať tam hodíte plnou hrst soli vám moc nepomůže, protože nikdo tak malé ruce jako já asi nemá 🙂
Proto jsem se spíše v tomto tématu soustředila na zaběhlé metody měření množství soli pro začátečníky a ostatní, kteří si s tím neví rady. Ostatně taková má největší rada asi zní, solte nejdříve méně, protože dosolit těstoviny se dá, kdežto naopak to opravdu nejde.
Těstoviny proto určitě ochutnejte a nenechte osudu podle nějakých „daných“ pravidel. Dost se totiž množství soli může lišit i v závislosti na tom, jaké jídlo vlastně vaříte. Pokud budete dělat hodně slanou omáčku, tak se většinou soli dává o kus méně, aby finální jídlo nebylo prostě přesolené.
Vyvarujte se tradiční špetce jemné soli, naopak naučte se používat hrubou mořskou sůl a solit ve větším množství. Takže ty asi nejdůležitější rady a tipy k solení máte zde:
1 vložit komentář