I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Antipasti (předkrmy)Italské recepty

Mostarda di Mantova

Mostarda di Mantova

Dneska mám pro vás připravený skvělý podzimní recept, ideální pro toto období, kdy máme všude spoustu jablek ze zahrádky. Mostarda je italská ovocná zavařenina. Charakterizuje ji nasládlá chuť doplněna typickou pikantností, kterou ji dodávají přidaná hořčičná semínka či hořčičná esence.

V Itálii se tato specialita podává tradičně v období Vánoc. Nejslavnějšími variantami jsou mostarda z města Mantova a Cremona. Ta první se připravuje z kdoulí či jablek, ta druhá z míchaného ovoce, které se nechá buď vcelku nebo se nakrájí na kousky. 

Tato ovocná pikantní směs se hodí například k sýrům (Crescenza, Gorgonzola dolce, Stracchino aj.), šunkám, salámu cotechino, k masu, ale také k ochucení tradičních plněných těstovin tortelli di zucca (oblíbený první chod podávaný v průběhu slavnostní vánoční večeře v Mantově)

Ingredience:

0,5 kg kdoulí či jablek
250 g cukru
hořčičné semínko či hořčičná esence (množství dle chuti)

Postup:

Z jablek odstraníme slupku, stopku a semínka. Nakrájíme na menší kousky. Vložíme do nádoby a zasypeme cukrem. Necháme působit 24h, dokud nepustí šťávu. Další den šťávu nalijeme do hrnce a dáme ji vařit na mírném ohni asi 15 minut. Poté s ní zalijeme kousky jablek a necháme opět působit 24h.

Tento proces ještě jednou opakujeme. Nakonec jablka i se šťávou dáme vařit a na mírném ohni průběžně mícháme, dokud nám sirup nezhoustne. Necháme vychladnout a následně přidáme hořčičné semínko. Směs můžeme konzervovat do zavařovacích sklenic.

ČAS: Recept zabere celkem i s přípravou 3 dny, ale jen po pár minutách. jablka podzim soubor_000 zavařenina z jalbek jablečná zavařenina mostrda

Mostarda di Mantova was last modified: 1 února, 2017 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Vaše Itálie: Cesta napříč Itálií
následující článek
Lekce italštiny č.22 – jak se italsky představit

Mohlo by vás také zajímat

Fagiolini con aglio (fazolky s česnekem)

Gnocchi se smetanou, hráškem a šunkou

Penne s cuketou a pancettou

Spaghetti con le vongole…Špagety se srdcovkami

Penne s lososem

Risotto alla milanese (milánské rizoto)

Pasta Krusta…italská restaurace v centru Prahy!

Domácí ravioli plněné ricottou a špenátem

Fusilli con la ricotta e pancetta (fusilli s...

Crostata con la marmellata (pečený koláč s marmeládou)

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...