I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Dolci (dezerty)Italské recepty

Torta ubriaca (opilý dort s čokoládou a červeným vínem)

Torta ubriaca (opilý dort s čokoládou a červeným vínem)

Nedávno jsem dostala chuť něco upéct. Moc na pečení nejsem, protože když už mám něco takového připravit, tak to už musí být pro více lidí, protože sama bych to rozhodně nesnědla a trvalo by mi asi dlouho než bych to všechno zase vyběhala 🙂

Jelikož moje oblíbená ingredience je čokoláda, která teda musí být kvalitní, tak jsem se rozhodla pro vás připravit takový čokoládový dort. Je jiný než ostatní, protože je vylepšený tím, že do něj dáme i červené víno. Není to nic co bych si sama vymyslela, ale jedná se o vynikající italský recept. 

Čokoládu jsem nastrouhala nadrobno, ale pár větších kousků mi během strouhání upadlo do těsta a musím říct, že to bylo na tom to nejlepší! Takže doporučuju tam sem tam do směsi přihodit i o trochu větší kusy čokolády. Vejce jsem měla domácí od kamarádky, ale bohatě postačí i ty kupované. Víno jsem použila samozřejmě italské 🙂

domácí dort čokoláda

Ingredience:

70 g kakaa
200 g másla
80 g hořké čokolády, nastrouhané nadrobno nebo tenké plátky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
150 g hladké mouky (typ 00)
4 vejce
130 ml červeného vína (já použila San Jacopo od firmy Nonsolonero)
300 g cukru krupice

Postup:

V hrnci si rozpustíme na mírném ohni máslo, přidáme víno, cukr a kakao. Mícháme dokud nám nevznikne jednotný krém. Stranou si odlijeme do obyčejné skleničky něco přes 100 ml krému (poslouží nám potom jako poleva). Do hrnce se zbylým krémem přidáme následně mouku, vejce, kypřící prášek a nastrouhanou hořkou čokoládu. Všechny ingredience důkladně promícháme.

Vezmeme si kulatou formu na dort (ideálně s průměrem kolem 25 cm) nebo pekáč, vymažeme ji máslem a zasypeme trochou mouky. Rozehřejeme troubu na 160 stupňů. Naši směs nalijeme do formy a dáme péct do trouby na asi 40 minut. Jakmile je dort hotový, uděláme do něj díry buď vidličkou nebo nožem na různých místech a zalijeme krémem, který jsme si nechali předtím stranou (ten nám takto lehce zateče dovnitř dortu).

TIP: množství ingrediencí si můžete upravit podle sebe. Klidně bych přidala i více nastrouhané hořké čokolády. Cukr jsem dávala odhadem kolem těch 300 g a dort rozhodně nebyl přeslazený, takže můžete přidat i víc, kdo máte rád. To samé platí o víně.

Některé recepty uvádějí i použití skořice, smetany a nakonec se dá také vychladlý posypat moučkovým cukrem, mě ale chutnal tak jak je, právě proto, že není přeslazený.

čokoládový dort italský




Torta ubriaca (opilý dort s čokoládou a červeným vínem) was last modified: 20 prosince, 2016 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Výlet na Expo Milano 2015, pokračování…
následující článek
Novinka! Kurz italštiny v Liberci

Mohlo by vás také zajímat

Penne s houbami – „Penne con funghi..“

Cannelloni con ragú (plněné cannelloni s ragú)

Domácí tagliatelle

Fagioli con salsicce (italská klobáska s fazolemi)

Tipy na rychlý italský aperitiv

Ravioli al burro e salvia (ravioli s máslem...

Fiori di zucca fritti…smažené dýňové květy

Návštěva italské ambasády a degustace delikates z regionu...

Gelatina di vino (želatina z vína)

Tortellini in brodo (tortellini ve vývaru)

4 komentáře

Jana 19/12/2016 - 12.05

Fotka nádherná, čokoládu mám ráda, chtěla bych koláč upéct. Netuším však, ve které části receptu se přidává cukr? K máslu, kakau a vínu do krému? Nebo s moukou do těsta?
Díky za objasnění 🙂

Reply
Zuzka 20/12/2016 - 0.23

Jo, koukám, že mi to v textu vypadlo 🙂 Cukr k máslu a kakau, hned na začátku 🙂 Už jsem to opravila..

Reply
Jana 07/01/2017 - 22.01

Super, díky moc 🙂

Reply
David 29/09/2015 - 21.41

Musím říct, že jsem měl příležitost napečený plech s touto dobrotou pohlídat a i přes veškerou snahu se mi podařilo uchovat pouze kousek na fotografii. 🙂 Byl jsem přesvědčen, že víno a sladké nejdou dohromady, ale můj žaludek po ochutnání změnil názor 🙂
Vřele doporučuje přední ochutnávač 🙂

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...