Jak už víte, nedávno probíhala soutěž o 750g italského tvrdého sýra Gran Moravia. Mezi nejhezčími fotografiemi byly vybrány tři recepty, které poputují přímo na stránky společnosti Gran Moravia. Rozhodla jsem se proto tyto vítězné recepty publikovat také 🙂 První z nich je od Martiny z Liberce a jedná se o těstoviny s pestem z pečených paprik. Co takhle vyzkoušet na nedělní oběd?
- cca 400 g červených paprik
- velká hrst petrželky + na ozdobu
- asi 70 g nesolených oříšků kešu
- 1-2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g sýru Gran Moravia – nastrouhaného
- sůl
- těstoviny penne
Postup:
- Papriky (celé lusky) vyskládáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem a opékáme v troubě (cca 180 stupňů)
- počkáme, až slupky zčernají a začnou být vrásčité
- poté dáme papriky do mísy, přetáhneme potravinářskou fólií a necháme zapotit
- teprve pak je oloupeme a zbavíme semeníku a necháme vystydnout
- do mísy dáme vychladlé papriky, petrželku, oříšky, česnek, olej a sýr Gran Moravia – rozmixujeme do pesta
- pokud je potřeba, přilijeme více oleje a dochutíme solí
- uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě a smícháme s pestem. Ozdobíme sýrem a petrželkou a podáváme