Slibovaný recept je tu. Italskou klobásku, které se říká „salsiccia“ jsem si objednala v jednom internetovém obchodě s italksými potravinami. Nedávno jsem ji ale s velkou radostí objevila i v obchodě Makro, kde stojí kolem 200Kč za půlkilové balení (to je asi 5 kousků), což je dobrá cena. To mi udělalo velkou radost, protože jakmile mi dojde ta co mám doma, tak vim kde ji hledat 🙂
Ingredience (pro 2 osoby):
- 2ks italské klobásy „salsiccia“
- olivový olej (cca 4 lžíce)
- cca 200g těstovin (nejvíce se hodí penne nebo špagety)
- 1 malá cibule
- strouhaný tvrdý sýr – např. Gran Moravia, Grana Padano aj.
Postup:
- nakrájejte cibulku na drobno a dejte ji smažit na olivovém oleji
- přidejte salsicciu, ze které stáhnete kůži kolem a rozmačkejte ji na malé kousky
- mezitím dejte vařit vodu na těstoviny a osolte ji
- hotové těstoviny zceďte a smíchejte v pánvi
- podávejte posypané sýrem