Máme tu další typické římské jídlo. Jak už bývá zvykem, ty nejlepší tradiční italské recepty bývají dost jednoduché a ani pálivé penne nejsou žádnou výjimkou. Tentokrát zapomeňte na parmezán, na tyhle těstoviny budete totiž potřebovat slaný pecorino romano (tvrdý ovčí sýr), chilli papričky dle chuti a pokud možno čerstvou hladkolistou petržel.
Ingredience (pro 2 osoby):
200 g penne nebo mezze penne (to jsou takové ty kratší ještě)
400 g loupaných rajčat v plechovce nebo čerstvých rajčat
chilli papričky dle chuti, nakrájené na kolečka (menší kousky)
2 větší stroužky česneku, oloupaného a rozmáčknutého hranou nože
cca 6 lžic extra-panenského olivového oleje
sůl a pepř
hladkolistá petržel (sušená nebo nejlépe čerstvá), nasekaná
cca 100 g pecorino romano
Další produkty na přípravu těstovin najdete na TESCOMA.cz
Postup:
Na olivovém oleji osmahneme česnek a chilli papričky. Následně zalijeme rajčaty. Omáčku necháme pomalu bublat a dochutíme ji solí a pepřem. Dáme vařit vodu na těstoviny, osolte ji jakmile vře voda. Hotové těstoviny scedíme a smícháme s omáčkou, přidáme sýr a petržel a všechno v pánvi pořádně promícháme. Podáváme posypané sýrem pecorino.
1 vložit komentář
Vyzkoušel jsem a je to mňamka. V jednoduchosti je krása.