Jako hlavní chod na vaše valentýnské menu si můžete připravit pěknou porci dobrých těstovin. Jelikož pokračujeme s řadou našich afrodiziak, i u špaget mě napadlo udělat pěkný recept s lanýži, kterých jsem doma měla víc a tohle je pro ně naprosto ideální využití.
Tyhle těstoviny na mě, a na malé procento lidí co znám, působí jako extáze 🙂 Proto bych to ráda doporučila i vám, protože se jedná opravdu o jedinečný gurmánský zážitek. Na lanýže se většinou moc sýr ve velkém množství nedává, aby nenarušil už tak jejich výjimečnou chuť. Posypat si ale talíř těstovin troškou tvrdého italského sýra jako je třeba Parmigiano Reggiano, Gran Moravia nebo Grana Padano povede k naprosté dokonalosti kombinace chutí.
Ingredience (pro 2 osoby):
-
300g těstovin (nejlépe kvalitní špagety – např. značka Barilla)
- lanýže (cca 3 menší kuličky stačí – kousek si nechte stranou, nastrouháte ho pak čerstvý na závěr, já většinou dávám jednu celou kuličku)
- 1 stroužek česneku
- čerstvé žampióny – jedna plná hrst
- 1 plátek ančovičky
- sůl, pepř, olivový olej (cca 4 lžíce)
Postup:
- osmahněte na olivovém oleji oloupaný a rozmáčknutý česnek, přidejte společně ančovičku, která se při míchání jemně rozpustí
- jakmile česnek zezlátne vyndejte ho a přidejte žampióny nakrájené na malé kousky
- dejte vařit mezitím vodu na těstoviny, osolte ji
- jakmile jsou houby hotové, přidejte na 1 minutu lanýž nastrouhaný nadrobno
- vypněte oheň a smíchejte hotové a přeceděné těstoviny s omáčkou
- podávejte posypané další hrstkou nastrouhaného lanýže a tvrdým sýrem
1 vložit komentář