I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Contorni (přílohy)Italské recepty

Patate arrosto in padella (brambory na pánvi s rozmarýnem)

Patate arrosto in padella (brambory na pánvi s rozmarýnem)

Brambory na pánvi s rozmarýnem jsou typickou přílohou na kterou můžete v Itálii narazit. Tenhle recept je opravdu strašně jednoduchý a hodí se jako příloha třeba k masu.

Na tento recept budeme potřebovat pouze pár základních surovin jako jsou brambory (doporučuju z farmářských trhů, ty se mi osvědčily), čerstvý rozmarýn (trhám z květináče, co mám na okně) a kvalitní extra-panenský olivový olej (používám italský toskánský San Jacopo).

Ingredience (množství dle chuti):

brambory
sůl
olivový olej
čerstvý rozmarýn

Postup:

Nakrájíme oloupané brambory na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme brambory, které osolíme, a rozmarýn. Osmahneme na silném ohni. Čas od času mícháme. Brambory jsou hotové jakmile změknou a vytvoří se na nich krásně křupavá krusta.

italské brambory pečené brambory pečené brambory

brambory na pánvi

Patate arrosto in padella (brambory na pánvi s rozmarýnem) was last modified: 28 dubna, 2016 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Fagiolini con aglio (fazolky s česnekem)
následující článek
Bruschetta con aglio/pomodoro (bruschetta s rajčaty/česnekem)

Mohlo by vás také zajímat

Fettina panata (italský řízek)

Polpettine di ricotta (ricottové kuličky)

Penne all´arrabbiata

Aperitivo moment (italský aperitiv)

Gnocchi se smetanou, hráškem a šunkou

Cotolette di melanzane (smažené lilky)

Sorbetto all´arancia (pomerančový sorbet)

Tortelli di zucca (dýňové tortelli)

Farfalle s krevetami a špenátovým pestem

Domácí ravioli plněné ricottou a špenátem

7 komentáře

Yanez 23/07/2013 - 18.40

Vyzkoušeno. Jen ten rozmarýn čerstvý nemám, ale i se sušeným to hezky voní. Je to dobré, celkem i rychle hotové, ale chce to opravdu nepřilnavou pánev. Dle obrázků vidím, že používáš snad keramickou pánev. Jaké máš s ní zkušenosti? Je to lepší jak teflon?

Reply
admin 23/07/2013 - 20.04

Koukala sem na tvoje fotky 🙂 moc pěkně si je upek. Když děláš tyhle brambory, tak je dobrý mít pánev na kterou se trošku přilepí (ne moc), protože potom se na nich vytvoří taková křupavá kůrka (nevim jestli to je na fotkách vidět). Jinak tu moji pánev používám snad na všechno a je fakt dobrá. Brambory se trošku přilepí, ale pak se i snadno vařečkou odloupnou.

Reply
Yanez 23/07/2013 - 21.40

No, prvně jsem je právě dělal na ocelové pánvi a tam jsem to vlastně musel nonstop míchat, neboť se to hned lepilo. Na teflonové pánvi to bylo mnohem lepší. Ještě bych měl dotaz; používají Italové v kuchyni kapustu? Tady u nás moc běžně se nedělá, spíše každý kupuje zelí, ale mě kapusta hrozně chutná. Nějaký italský recept s kapustou by přišel vhod 😀 .

Reply
admin 25/07/2013 - 6.39

Kapustu používají, ale není to moc častý. Je to totiž hodně aromatický a to oni nemají rádi, když některá surovina přebíjí aroma těch dalších. Jako třeba brokolice. Ale pár receptů existuje. Pokusím se časem vložit sem jeden i s kapustou 🙂

Reply
Yanez 25/07/2013 - 16.46

Myslel jsem si to, že to nebude častá surovina v italské kuchyni. Je těžké se v italských receptech vyznat, neboť všechno nazývají termínem „cavolo“ a teď babo raď, jaký vlastně druh. 🙂
Snad by ten správný italský termín měl být pro hlávkovou kapustu „cavolo verzotto“, co jsem tak vypátral. Předem děkuji za recept! 🙂

Angelis 26/07/2013 - 6.02

Ve skutečnosti to je cavolo, ale je jich opravdu hodně druhů: např. ten co si našel ty, cavolo verza, pak cavolo cappuccio (ten má světlě zelené listy), cavolo nero (ten zas má dlouhý tmavý listy) a je asi nepoužívanější v kuchyni (hlavně Toskánsko, střední Itálie). Pak je tu cavolo rosso (načervenalý listy a taky použití především na „minestroni“). Mám pocit, že jsou ještě další, ale tyhle jsou asi nejznámější a nejpoužívanější v kuchyni 🙂

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...