I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Antipasti (předkrmy)Gurmánské specialityItalské receptyvegetariánské recepty

Crostini al tartufo (pečené chlebíčky s lanýžem)

Crostini al tartufo (pečené chlebíčky s lanýžem)

Prvním chodem z našeho speciálního valentýnského menu jsou pečené chlebíky s lanýžem (v podstatě je to bruschetta, akorát tomu každý rád říká jinak). Tento křupavý předkrm je perfektní kombinace chutí, které vás okamžitě naladí na romantickou večeři. Silné aroma lanýžů, vůně křupavé italské bagetky a dokonalá chuť kvalitního extra-panenského olivového oleje z Toskánska.

Příprava tohoto receptu je strašně snadná. Je potřeba pouze sehnat ty správné ingredience a rozhodně se zaměřit na jejich kvalitu. Lanýže se u nás nedají koupit tak snadno jako v Itálii, ale dnes už je u nás snad v každém městě alespoň jeden specializovaný obchod s italskými potravinami nebo se dají jednoduše sehnat i na internetu.

Určitě u lanýžů je potřeba vědět, že nejlepší jsou ty čerstvé. Já jsem bohužel neměla ještě to štěstí je sehnat v obchodě, ale na internetu jsem je viděla. Já jsem použila lanýže v oleji (tartufi sott´olio). Jsou taky výborné a na chuti jim to rozhodně neubírá. O lanýžích si můžete přečíst více v tomto článku. 

Recept mám od mé známé z města Bastia Umbra, od paní Tundry z Chutě z Itálie.

lanýže

Ingredience:

  • čerstvé lanýže nebo ty v oleji (množství odhadem, já použila 3 větší kuličky, kousek si nechte stranou, nastrouháte ho potom nakonec na bruschetty)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 plátek ančovičky
  • extra-panenský olivový olej (já použila Bonamini)
  • italská bageta (já použila tu rustikální – mívají třeba v Tescu)

Postup:

  • rozehřejte troubu na 150°C
  • mezitím nakrájejte bagetu na plátky široké cca 1 cm
  • bagetky dejte do trouby na cca 5 minut (zkontrolujte, že jsou křupavé, nesmíte je tam nechat příliš dlouho jinak ztvrdnou)
  • mezitím osmahněte oloupaný a rozmáčklý česnek na pávi, kam přidáte cca 5 lžic olivového oleje a 1 plátek ančovičky (tu lehce míchejte, ona se na pánvi rozpustí do takové kaše)
  • jakmile česnek lehce zezlátne, vyndejte ho, vypněte oheň a stranou do pánve přidejte lanýž nastrouhaný najemno, všechno pořádně promíchejte
  • dejte znovu na oheň a osmahněte vzniklou omáčku maximálně 1 minutu
  • na teplé bagetky namažte lanýžovou omáčku a navrch ještě nastrouhejte čerstvý lanýž, můžete zakápnout ještě trochou olivového oleje 😉

TIP: Krém můžete udělat stejným způsobem, jen s tím rozdílem že nakonec do pánve přidáte pár kapek citrónové šťávy a zamícháte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Crostini al tartufo (pečené chlebíčky s lanýžem) was last modified: 9 března, 2015 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Fragole al vino rosso (jahody s červeným vínem)
následující článek
Spaghetti al tartufo 2 (špagety s lanýžem a žampióny)

Mohlo by vás také zajímat

Návštěva italské ambasády a degustace delikates z regionu...

Spaghetti alle cozze (špagety se slávkami)

Aperol Spritz…aneb skvělý drink na italský aperitiv

Italská restaurace existuje!

Mostarda di Mantova

Piadina s čokoládou a mascarpone

Aperitivo moment (italský aperitiv)

Risotto alle zucchine (cuketové rizoto)

Penne alla crudaiola…penne na „syrovo“, ale přesto moc...

Pasta in bianco (těstoviny s olivovým olejem a...

1 vložit komentář

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...