I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Antipasti (předkrmy)Italské receptyvegetariánské recepty

Fiori di zucca fritti…smažené dýňové květy

Fiori di zucca fritti…smažené dýňové květy

Je to další letní recept, už kvůli tomu, že je můžeme nasbírat čerstvé na vlastní zahradě. I když se jedná pouze o květy, musím přiznat, že to není úplně lehké jídlo (to hlavně tím těstem a smažením), ale je zato je fakt dobré 🙂 Fiori di zucca se tak stává skvělým předkrmem.

Květy je potřeba pořádně umít, obzvlášť když je máte domácí ze zahrádky. Já osobně nohu od květu nechávám a smažím ji společně s květem (je taky moc dobrá). Někdo preferuje ji odstranit. Umyté květy pak pořádně osuště a odstraňte z nich pestík, je totiž hořký. Pokude je budete kupovat v obchodě, je potřeba zkontrolovat, aby květy byly lehce otevřené a měly krásnou jasnou barvu.

Jinak těsto by nemělo být ani moc tekuté, ani moc husté a nesmí obsahovat především žmolky. Doporučuji míchat těsto vidličkou nebo metličkou. Kvantita ingrediencí je různá, záleží na tom kolik květů máte k dispozici.

A proč jsou dýňové květy tak skvělé? Kromě toho, že jsou výborné, obsahují i vitamín A.

fiori di zucca


Ingredinece (pro 4 osoby):

  • čerstvé dýňové květy
  • sůl
  • jedlá soda (není nutnost)
  • voda, hladká mouka cca 300g
  • olej na smažení (slunečnicový např.)

Postup:

  • umyjte dýňové květy
  • osuště je a odstraňte pestík uvnitř květu
  • připravte si těsto: cca 1/3 pytlíku mouky, trochu vody, špetka soli, 1 lžičku jedlé sody
  • do pánve nalijte velké množství oleje
  • obalte květy v těstu a dejte smažit do rozpáleného oleje do zlatova (květy pravidelně otáčíme)
  • nakonec posypte troškou soli
  • vložte do mísy s papírem, který absorbuje olej

TIP: Do těsta můžete přidat i jedno vajíčko. Někdo tam dává místo vody i sklenku piva (květy jsou prý pak vláčnější a křupavější).

JINÁ VERZE: opravdová delikatesa jsou pak plněné květy mozzarellou a sardinkama – stačí je napnit mozzarellou nakrájenou na malé kousy a do každého květu vložit jednu sardinu, potom už pořádně uzavřít, namočit v těstíčku a dát smažit

dýňové květy dýňové květy dýňové květy dýňové květy

 

Fiori di zucca fritti…smažené dýňové květy was last modified: 30 března, 2015 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Pizzeria Michelangelo Liberec…pizzař potěší, kuchař už méně
následující článek
Pizzeria Ponte Liberec..hospoda s dobrou pizzou

Mohlo by vás také zajímat

Farfalle s rajčaty a ricottou

Desatero „italských“ přikázání

Penne s italskou pancettou

Videolekce italštiny – Jak na italské tiramisu?

Torta salata di spinaci e ricotta (koláč ze...

Crocchette di melanzane (krokety z lilků)

Tagliatelle al ragú…aneb mýtus o boloňských špagetách

Recept na domácí italskou pizzu

Spaghetti con aglio, olio, peperoncino..

Cosce di pollo in padella (pečená kuřecí stehna)

4 komentáře

Dana 16/08/2016 - 21.19

Dnes jsem poprvé v životě vyzkoušela tuhle dobrotu podle vašeho receptu. Příprava proběhla trochu v obavách, některé novinky v pokrmech nás zklamaly. Tímto pokrmem jsme však byli opravdu nadšeni a určitě se na našem stole jako pochoutka objeví při některých příležitostech opakovaně. Díky za skvělý nápad.
Itálii miluji a italskou kuchyni rovněž. Mějte se skvěle 🙂

Reply
Martin 06/08/2015 - 8.51

Již nějaký rok smažím květy dýní, ale i cuket a patizonů = tykví, výhradně samčí, kdo nezná, to jsou ty na dlouhé úzké stopce, jsou i na prvním obrázku. Ty samčí mají pylovou tyčinku, nikdy jsem ji neodstraňoval, právě jsem, po přečtení výše uvedeného receptu degustoval jak samčí tyčinku – není hořká, tak samičí pestík – ten hořký je. Takže pokud by jste používali samičí -někdy bývá i v obchodě na mladých cuketách, pestít odstraňte.
Jinak na jemno nakrájené květy jsou vynikající do pomazánek a to nejen chuťově, ale i barevně.

Reply
Jana 08/02/2014 - 21.03

Dobrý den, právě jsem náhodně objevila vaše stránky, úplně se mi zbíhají chutě, byla jsem vdaná 3 roky za Itala, ale nevyšlo to, na Itálii jsem však nezanevřela, kuchyň se nedá k naší přirovnat… Hlavně přátelští lidé a klidná atmosféra, děkuji za vaše krásné stránky, ty květy jsem okusila v Itálii též a neměly chybu, až budeme mít u nás na Moravě cukety, zase je udělám. Mějte se krásně zdraví Jana 🙂 těším se na vaše další recepty.

Reply
Angelis 09/02/2014 - 13.55

Dobrý den, děkuji za hezký komentář 🙂 jsem ráda, že se vám moc líbí moje stránky. Snažím se je stále zlepšovat, hlavně fotky. Ty dýňové květy jsou fakt skvělé! Taky mi moc chutnaly, když jsem je poprvé v Itálii ochutnala 🙂 Mějte se krásně.

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...