I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Antipasti (předkrmy)Gurmánské specialityItalské recepty

Prosciutto e melone (prosciutto s melounem cantaloupe)

Prosciutto e melone (prosciutto s melounem cantaloupe)

Svěží letní osvěžení ve formě typického italského předkrmu. Nejdříve ze všeho vás dostane šťavnatá chuť žlutého melounu a pak se spojí s absolutní delikatesou – prosciuttem. Nic jednoduššího než tohle není, potřeba je pouze vybrat kvalitní a čerstvé suroviny.

Prosciutto určitě všichni znáte a k dostání je dneska už všude. Doporučuji typ „prosciutto dolce“ (neboli sladké – značky např. San Daniele nebo Parma). Meloun Cantaloupe je pojmenován podle obce Cantalupo blízko italského města Tivoli, ale pochází z Indie a Afriky.

Jestli je meloun dobrý poznáte tak, že když si k němu přičichnete, tak ucítíte silné a sladké aroma. Až budete chtít v Itálii tento meloun koupit tak si musíte říci o „melone“. Oproti tomu náš oblíbený červený vodní meloun se řekne „cocomero“.

Vitalvibe.eu

Ingredience:
prosicutto dolce (cca 100g)
jeden žlutý meloun cantaloupe

Postup:

Nakrájíme meloun na půlky (ze kterých odstraníme semínka), ty potom na půlměsíce, ze kterých vykrojíme dužinu. Tu už libovolně krájíme třeba na kostky a podáváme s prosciuttem. Kousky melounu můžeme klidně zabalit do jednotlivých plátků prosciutta.

meloun cantaloupe a italské prosciutto

 

 

 

Prosciutto e melone (prosciutto s melounem cantaloupe) was last modified: 12 června, 2017 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Bruschetta con aglio/pomodoro (bruschetta s rajčaty/česnekem)
následující článek
Trota alla griglia (grilovaný pstruh po italsku)

Mohlo by vás také zajímat

Rajčatová polévka s cuketou

Frittata alla Burina (vaječná omeleta s ledovým salátem)

Pizza

Domácí pomerančová marmeláda

Videolekce italštiny – předložka DA

Crocchette di melanzane (krokety z lilků)

Domácí Tiramisu

Crostini con crema di olive (opečené chleby s...

Tortelloni con panna e prosciutto cotto (tortelloni se...

Spaghetti con pomodori secchi (špagety se sušenými rajčaty)

3 komentáře

Kejm 29/07/2013 - 13.57

doost dobrý!

Reply
Yanez 22/07/2013 - 18.02

Toto jsem ještě nejedl, ale musím vyzkoušet, neboť již znám z doslechu, že je to moc dobré. Tady bych se vrátil k samotnému melounu. Pro samotný meloun vodní, s červenou dužninou, mají Italové celkem 3 názvy, jak jsem zatím zjistil. L’anguria, il melone d’acqua a il cocomero. Záleží na oblasti. Například v Bibione tam byla v zelenině l’anguria. Jak jsi to viděla ty v Itálii osobně? 🙂

Reply
admin 22/07/2013 - 18.38

Přesně tak, používají tyhle tři názvy. Já se setkala asi nejvíc s „anguria“ a „cocomero“. Určitě si to zkus udělat, je to rychlovka, ale zároveň neuvěřitelná delikatesa!! 😀

Reply

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...