Sice se nám už venku ochladilo, ale dostala jsem tento týden chuť na borůvkovou zmrzlinu. A díky zásobám z léta jsem našla v mrazáku borůvek dost. Hlavně jsem chtěla vyzkoušet zmrzlinovač, který jsem si nedávno konečně koupila. Rozhodně je to jednoduší než míchat zmrzlinu ručně.
Nechala jsem se inspirovat Italy, protože když už mám dělat domácí zmrzlinu, tak rozhodně italskou. Dala jsem dohromady různé recepty a upravila si množství podle sebe.
Výsledek byl skvělý! Během jednoho dne se u nás doma po zmrzlině zaprášilo…A jaká je vaše nejoblíbenější zmrzlina?
Výhodné zmrzlinovače najdete na Alza.cz – klikněte pro aktuální nabídku.
Ingredience:
400 ml mléka
400 ml smetany
šťáva z citronu (já dala asi ze 3/4)
200 g třtinového cukru (ten mám radši)
asi 300 -400 g borůvek (je to jen odhad, nevážila jsem je)
Postup:
Smetanu vyšleháme. Borůvky rozmixujeme s cukrem (já je namixovala na hrubo, aby mi tam zbyly i větší kousky borůvek). K borůvkám přidáme smetanu, šťávu z citronu a mléko. Promícháme. Dáme do zmrzlinovače nebo rovnou do mrazáku a ručně potom zmrzlinu pravidelně promícháváme, dokud nemá tu správnou hustotu a krémovitost. Můžeme podávat s borůvkami a třeba i šlehačkou!
ČAS: samotná příprava mi zabrala asi 30 minut. Potom je potřeba počítat ještě s časem, kdy necháme zmrzlinu v mrazáku.
1 vložit komentář