Restaurace Michelangelo je podle mého výborné místo, kde strávit jak romantickou večeři, tak i posedět s kamarády. Nachází se v prostoru fastfoodů, ale díky skvělému navržení vám zajistí kompletní soukromí. Kolem dokola jsou pro dekoraci použity umělé květiny, které se sem výborně hodí a dají vám pocit, že jste v opravdové italské restauraci a ne uprostřed obchodního centra. Tohleto je určitě první obrovská výhoda.
Další plus jsou číšníci. Jsou velmi milí a profesionální. Důležité je, že k vám nechodí každých 5 minut ptát se, jestli něco nepotřebujete.
Co se jídla týče, pizza je opravdu skvělá. Takto by měla chutnat pravá italská pizza pečená v peci vytápěné dřevem („forno a legna“). Ingredience jsou čerstvé a kvalitní. Jako každý správný pizzař, i ten místní má vlastní recepty a jiné kombinace surovin. Menší výtka by byla na místě u pizzy s Gorgonzolou. Na pizze mi donesli prakticky celý velký kus sýra a pro normálního smrtelníka je to prakticky nemožné zkonzumovat 🙂 Většinou se Gorgonzola rozdrobí na malé kousky a posype se s nimi pizza. Jinak podle mého absolutně nejlepší pizza je Prosciutto Crudo, což je se syrovou italskou šunkou, rajčatovým protlakem a rukolou. Pochutnám si ostatně i na ostatních pizzách. Trošku mě mrzí, že do tradiční pizzy Capricciosa nepřidávají zeleninu zvanou „carciofi“ neboli artyčoky. Pizza Caprese je výborná, až na ty obří kousky rajčat. V Itálii by vám nikdy na pizzu nehodili velké rajče nakrájené na čtvrtky ještě k tomu se šťopkou. Kousky rajčat musí být malé, nebo se dají použít cherry rajčátka. Dost dobrá je i Caprino, neříkám, v Itálii by vám na pizzu nikdy nedali celý kus kozího sýra a tolik ingrediencí..ale tahle pizza je fakt hodně dobrá.
Co se týče předkrmu Bruschetta con prosciutto crudo, syrová šunka je výborná a kvalitní, ale bohužel takto se bruschetty nedělají. Pravá bruschetta musí obsahovat opečený chleba (který je základem a ne doplňkem) a ne hromadu šunky a rukoly a dva úzké proužky chleba! Ráda bych, kdyby šéfkuchař přidal i tu s rajčátky a lanýžem. Co se týče těstovin, zůstala jsem velmi zklamaná, když jsem ochutnala nejlepší italské těstoviny – lasagne. Byly rozmočené, málo masa, vršek nebyl správně opečený do křupava a ani omáčka nebyla nakyslá jak má správně být. Bílé lasagne (co si objednala paní vedle u stolu) byly na talíři ozdobené okurkami. Ty tam opravdu nemají co dělat! Italové ani pořádně nevědí, co to okurky sou, natož aby jimi dekorovaly lasagne. Polévku z protlaku a z dýní musím hodnotit jako dobrou. Dobrá hustota i zajímavá chuť. Nedávno jsem ochutnala i „verdura alla griglia“ a opět mě jejich kuchař zklamal..Takto prezentované jídlo a za takovou cenu, to prostě nejde. Ještě, že tu nebyl Zdeněk, asi by mu to vrátil 🙂
Kdyby neměli v Michelangelu tak dobrou pizzu, tak bych asi nedala 3 hvězdičky 🙂 Jinak restaurace má toho hodně, co zlepšovat, aby si mohla říkat „pravá italská“.
Problém je i v tom, že nedávno opět změnili pizzaře. Je to takový mladý klučina, určitě šikovnej, ale pizzy dělá úplně jinak než jeho starší kolega. Bohužel ne lepší. Těsto je více moukové a občas zapomene dát do pizzy ingredience, které mají napsané v meníčku. Naštěstí se střídají, tak chodíme na pizzu v závislosti na tom, kdo tam zrovna je.
Nakonec chválím možnost odnést si sebou kousek pizzy za 35 Kč do ruky!
- Závěr: Tuto restauraci rozhodně doporučuji! (téméř jen proto, že mají skvělou pizzu)
Více informací na: http://www.pizzerie-michelangelo.cz