I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Italské restaurace v ČR

Pizzeria Michelangelo Liberec…pizzař potěší, kuchař už méně

Pizzeria Michelangelo Liberec…pizzař potěší, kuchař už méně

Restaurace Michelangelo je podle mého výborné místo, kde strávit jak romantickou večeři, tak i posedět s kamarády. Nachází se v prostoru fastfoodů, ale díky skvělému navržení vám zajistí kompletní soukromí. Kolem dokola jsou pro dekoraci použity umělé květiny, které se sem výborně hodí a dají vám pocit, že jste v opravdové italské restauraci a ne uprostřed obchodního centra. Tohleto je určitě první obrovská výhoda.

Další plus jsou číšníci. Jsou velmi milí a profesionální. Důležité je, že k vám nechodí každých 5 minut ptát se, jestli něco nepotřebujete.

Co se jídla týče, pizza je opravdu skvělá. Takto by měla chutnat pravá italská pizza pečená v peci vytápěné dřevem („forno a legna“). Ingredience jsou čerstvé a kvalitní. Jako každý správný pizzař, i ten místní má vlastní recepty a jiné kombinace surovin. Menší výtka by byla na místě u pizzy s Gorgonzolou. Na pizze mi donesli prakticky celý velký kus sýra a pro normálního smrtelníka je to prakticky nemožné zkonzumovat 🙂 Většinou se Gorgonzola rozdrobí na malé kousky a posype se s nimi pizza. Jinak podle mého absolutně nejlepší pizza je Prosciutto Crudo, což je se syrovou italskou šunkou, rajčatovým protlakem a rukolou. Pochutnám si ostatně i na ostatních pizzách. Trošku mě mrzí, že do tradiční pizzy Capricciosa nepřidávají zeleninu zvanou „carciofi“ neboli artyčoky. Pizza Caprese je výborná, až na ty obří kousky rajčat. V Itálii by vám nikdy na pizzu nehodili velké rajče nakrájené na čtvrtky ještě k tomu se šťopkou. Kousky rajčat musí být malé, nebo se dají použít cherry rajčátka. Dost dobrá je i Caprino, neříkám, v Itálii by vám na pizzu nikdy nedali celý kus kozího sýra a tolik ingrediencí..ale tahle pizza je fakt hodně dobrá.

Co se týče předkrmu Bruschetta con prosciutto crudo, syrová šunka je výborná a kvalitní, ale bohužel takto se bruschetty nedělají. Pravá bruschetta musí obsahovat opečený chleba (který je základem a ne doplňkem) a ne hromadu šunky a rukoly a dva úzké proužky chleba! Ráda bych, kdyby šéfkuchař přidal i tu s rajčátky a lanýžem. Co se týče těstovin, zůstala jsem velmi zklamaná, když jsem ochutnala nejlepší italské těstoviny – lasagne. Byly rozmočené, málo masa, vršek nebyl správně opečený do křupava a ani omáčka nebyla nakyslá jak má správně být. Bílé lasagne (co si objednala paní vedle u stolu) byly na talíři ozdobené okurkami. Ty tam opravdu nemají co dělat! Italové ani pořádně nevědí, co to okurky sou, natož aby jimi dekorovaly lasagne. Polévku z protlaku a z dýní musím hodnotit jako dobrou. Dobrá hustota i zajímavá chuť. Nedávno jsem ochutnala i „verdura alla griglia“ a opět mě jejich kuchař zklamal..Takto prezentované jídlo a za takovou cenu, to prostě nejde. Ještě, že tu nebyl Zdeněk, asi by mu to vrátil 🙂

Kdyby neměli v Michelangelu tak dobrou pizzu, tak bych asi nedala 3 hvězdičky 🙂 Jinak restaurace má toho hodně, co zlepšovat, aby si mohla říkat „pravá italská“.

Problém je i v tom, že nedávno opět změnili pizzaře. Je to takový mladý klučina, určitě šikovnej, ale pizzy dělá úplně jinak než jeho starší kolega. Bohužel ne lepší. Těsto je více moukové a občas zapomene dát do pizzy ingredience, které mají napsané v meníčku. Naštěstí se střídají, tak chodíme na pizzu v závislosti na tom, kdo tam zrovna je.

Nakonec chválím možnost odnést si sebou kousek pizzy za 35 Kč do ruky!

  • Závěr: Tuto restauraci rozhodně doporučuji! (téméř jen proto, že mají skvělou pizzu)

Více informací na: http://www.pizzerie-michelangelo.cz

pizza u Michelangela

Pizzeria Michelangelo Liberec…pizzař potěší, kuchař už méně was last modified: 30 března, 2015 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Insalata caprese..v jednoduchosti je chuť
dýňové květy
následující článek
Fiori di zucca fritti…smažené dýňové květy

Mohlo by vás také zajímat

Italská restaurace existuje!

Pizzeria Franco Liberec…pěkné prostředí, pizza už méně

Další „italská“ restaurace..

Pasta Krusta…italská restaurace v centru Prahy!

Restaurace Pastař v Praze

Pizzeria Ponte Liberec..hospoda s dobrou pizzou

Italská menu alla fantazie..

Vapiano…první řetězec italské restaurace je v Praze

Pizzerie Paradiso (Máchovo jezero – hlavní pláž)

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...