I Love Italy
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop
  • Home
  • Dovolená na míru
  • Kurzy vaření
  • Kurzy italštiny
  • E-shop

I Love Italy

blog o Itálii

Dolci (dezerty)Gurmánské specialityItalské receptyvegetariánské recepty

Crostata con la marmellata (pečený koláč s marmeládou)

Crostata con la marmellata (pečený koláč s marmeládou)

Na italskou crostatu se chystám už dlouho. Jelikož mi přišly domácky dělané italské bio marmelády z vína od firmy Nonsolonero (už jsem tu s nimi měla recept na vepřová žebírka, panna cotta a se sýrem pecorino), tak jsem se rozhodla použít ty co mi doma zbyly a konečně se vrhnout na tento výborný dezert.

Co je to vlastně crostata? Jedná se o velmi jednoduchý koláč na bázi másla, mouky a cukru a dalšími ingrediencemi. Hodně se dělají crostaty s marmeládou. Italové doporučují kupovat co nejkvalitnější nebo pokud možno po domácku vyrobené. Na kvalitu nedají dopustit, jak už víme. Hodně oblíbené jsou s marmeládou z jahod (na vrch se dávají i kousky jahod) nebo broskví, ale lidé to dělají doma opravdu ze všech možných druhů.

Co je na crostatě typické? Její tvar. Je tradičně pečená v kulaté formě se zoubky s takovou mřížkou na povrchu, která ji vzhledově odlišuje od ostatních dezertů. Mřížku můžete vytvořit taky se zoubky nebo bez.

italská crostata koláč

Ingredience (jeden koláč pro 4 lidi):

250 g mouky (hladká 00)
130 g cukru (já použila napůl třtinový a napůl normální)
1 vejce (nebo dva žloutky) – já dala 1 celé vejce
nastrouhaná citronová kůra z 1/2 citronu
špetka soli
200 g marmelády (já použila příchuť kafe a anýz)
135 g másla

Postup:

V míse smícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kůru, sůl a změklé máslo (125 g – zbytek si necháme na pomazání formy). Těsto zpracujeme (v případě, že vám vyšlo příliš patlavé, tak přidejte trochu mouky) v kouli, zabalíme ho do potravinářské folie a necháme 1 hodinu odpočívat v lednici. Vezmeme formu s průměrem kolem 25 cm a vytřeme ji máslem. Dáme rozehřát troubu na 200°C. Mezitím uválíme 3/4 těsta na placku a vložíme ji pečlivě do formy, kraje necháme vyvýšené, vytvarujeme je. Doprostřed těsta naneseme marmeládu. Ze zbylé 1/4 těsta vyválíme opět placku a nakrájíme jí na proužky. Ty naskládáme na těsto do tvaru mřížky. Dáme péct na 40 minut. Podáváme vychladlé.

TIP: Na závěr můžeme i posypat moučkovým cukrem.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA italská crostata koláč

Crostata con la marmellata (pečený koláč s marmeládou) was last modified: 2 července, 2018 by Zuzka

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on LinkedIn (Opens in new window)

Přečtěte si také

předchozí článek
Těstoviny se slaninkou a sušenými rajčátky (3. výherní recept)
následující článek
Velká soutěž o 6 vinných želatinek a mnoho dalšího!!!

Mohlo by vás také zajímat

Penne alla crudaiola…penne na „syrovo“, ale přesto moc...

Polenta…aneb jídlo seveřanů a chudých

Citrónovo-limetkový koktejl plný prosecca a sluníčka!

Crostini al tartufo (pečené chlebíčky s lanýžem)

Baicoli di Venezia (benátské sušenky)

Insalata di pomodoro (rajčatový salát)

Fagioli all´uccelletto (fazole alla Bud Spencer)

Gelato alla nocciola (domácí oříšková zmrzlina)

Torta ubriaca (opilý dort s čokoládou a červeným...

Gelato ai mirtilli (domácí borůvková zmrzlina)

Napsat komentář Zrušit odpověď

O mně

O mně

Ahoj, jsem Zuzka a Itálie je mou vášní. Přečtěte si o tom, jak a proč vznikl tento blog...

Jak na dokonalou pizzu?

https://youtu.be/EBg7VAyANpI
Můžete ji připravit i v klasické troubě... Stačí mít doma pizza kámen a vědět, jak správně připravit těsto na pizzu!

Italské produkty

pizza kámen 1890 Kč

Exkluzivní zrnková káva z Apulie 289 Kč

Top/sukně Itálie 590 Kč

Náramek v italském stylu 369 Kč

Exkluzivní italská mletá káva 199 Kč

Dovolená na míru

Chcete poznat autentickou Itálii? Sestavím vám dovolenou na míru. Stačí, když si vyberete lokalitu a něco společně vymyslíme. Co třeba gastro dovolená v Apulii? Je to jen na vás.
https://www.youtube.com/watch?v=mlP5vEkTUpE&t=11s

Kurzy vaření italské kuchyně

https://www.youtube.com/watch?v=Qv7wgoznTAE

Sledujte můj Youtube kanál

https://www.youtube.com/watch?v=yE_09gh98jQ&t=62s

Facebook

Facebook

Nejoblíbenější recepty

  • 1

    Jak na domácí těstoviny

    30/11/2016
  • 2

    Jak na domácí italskou pizzu

    26/10/2017
  • 3

    Základní rajčatová omáčka

    09/05/2014

Recepty dle chodů

  • Aperitivo (aperitiv)
  • Antipasti (předkrmy)
  • Primi (první chody)
  • Secondi (druhé chody)
  • Contorni (přílohy)
  • Dolci (dezerty)

Italština online

Lekce italštiny č.13 – základní pozdravy

12/Čvc/2016

Lekce italštiny č.1 – italská abeceda

16/Úno/2016

Lekce italštiny č.2 – výslovnost

22/Úno/2016

Lekce italštiny č.15 – sloveso být

30/Srp/2016

Lekce italštiny č.3 – výslovnost

01/Bře/2016

Vaše články z dovolené

Vaše Itálie: 7 důvodů proč navštívit italské Dolomity

14/Čvn/2018

Vaše Itálie: Letní dovolená v Itálii

28/Kvě/2018

Vaše Itálie: Proč jet na Sicílii?

20/Lis/2017

Vaše Itálie: Sardinie ráj na zemi

16/Bře/2017

Vaše Itálie: Cestovatelský nadšenec

21/Úno/2017

Italové v ČR

Italové v ČR – Andrea ze střední Itálie...

28/Kvě/2020

Italové u nás: Matteo Mariani

01/Led/2018

Italové u nás: Gianluca Girardi

11/Srp/2017

Italové u nás: Carolina Soldati

30/Bře/2017

Italové u nás: Alessandra Marletta

02/Bře/2017

Nejoblíbenější lokality

  • 1

    Bergamo…středověké městečko s úžasnou atmosférou

    15/07/2015
  • 2

    Benátky…co vidět, tipy a průvodce

    19/08/2017
  • 3

    Řím…aneb co vidět za jeden den

    05/11/2015

Přihlašte se k odběru novinek

Zaregistrujte se k odběru nejnovějších receptů, tipů na cestování, online lekcí italštiny a veškerých novinek na blogu!

Při odběru novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů dle podmínek ochrany osobních údajů a se soubory cookies.

Mohlo by vás zajímat

aperitivo boloňské ragú cestování dezerty domácí těstoviny frittata gastronomie Italové v ČR italská kuchyně italské restaurace koktejly krátké těstoviny kurz vaření kuřecí maso lanýže lekce italštiny mořské plody online lekce italštiny ovoce penne pizza pizza kámen polévky předkrmy rady a tipy rajčata rajčatová omáčka rajčatové omáčky ravioli regionální speciality ricotta risotto ryby salát soutěž spaghetti tortellini těstoviny s lanýžem Vaše Itálie vegan vegetariánské recepty zajímavosti zapečené těstoviny zelenina zmrzlina
  • REKLAMA
  • KONTAKT
  • OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ
  • COOKIES

@2019 - I Love Italy


Zpět nahoru
Spravovat Souhlas s cookies
Tato webová stránka používá soubory cookies za účelem řádného a bezpečného fungování webové stránky, zachování nastavení, zaznamenávání údajů o používání webové stránky a přizpůsobování zobrazovaného reklamního obsahu.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistické
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketingové
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Předvolby
{title} {title} {title}
 

Loading Comments...